LOADING
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.ach_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.akropoligk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.thetis1gk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.apidanos_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.tafos2_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.dejam_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeasgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.kalitheagk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.skotoussa_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.demerliotissagk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.upapantigk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.agioi_anarguroigk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.konakigk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeas_potgk-is-159.jpg

A+ A A-

Εσκίογλου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας: Να τη μετατρέψουμε την ενεργειακή κρίση σε ευκαιρία και ανάπτυξης

eskioglou pe64888d

«Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε και πρέπει να κάνουμε το βήμα προς τα εμπρός που θα μετατρέψει αυτή την ενεργειακή κρίση, σε ευκαιρία επιβίωσης και ανάπτυξης για την αυτοδιοίκηση και τις κοινωνίες». Τα παραπάνω σημείωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ως βασικός εισηγητής στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, με αντικείμενο την ενεργειακή κρίση και τον αντίκτυπο στην αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Η ενεργειακή κρίση μας βρήκε ως κράτος απροετοίμαστους, ενώ την ίδια ώρα η πολιτεία δεν έχει στηρίξει ουσιωδώς σημαντικές δομές όπως οι δημοτικές επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως το νερό.
Το κεντρικό κράτος αξιώνει από τους δήμους οριζόντια μείωση κατανάλωσης της τάξης το 10% θέτοντας μάλιστα και ποινές για όσους δε συμμορφωθούν. Και τι λέμε όλοι εμείς που γνωρίζουμε το πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη; Από που μπορούμε να «κόψουμε» αυτή τη σημαντική ποσότητα ενέργειας; Η αυθόρμητη απάντηση είναι από τον δημοτικό φωτισμό. Αλήθεια όμως πόσο υπεύθυνο ακούγεται αυτό όταν ξεχνάμε το λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτός ο φωτισμός; Εδώ δεν εγείρονται θέματα ασφάλειας για τους πολίτες, για τις μετακινήσεις;
Την ίδια ώρα η παράλληλη πληθωριστική κρίση απειλεί τα έργα μας, έχει διογκώσει τις οικονομικές μας υποχρεώσεις μας βάζοντας στον Προκρούστη τους προϋπολογισμούς μας. Έργα πάνε πίσω, έργα εγκαταλείπονται... Ο προβληματισμός είναι τεράστιος... Και συγχρόνως, αρκετοί από τους παρόχους έχουν αφήσει πολλούς δήμους χωρίς να τους αποδώσουν τα ανταποδοτικά που εισπράττουν μέσω του ρεύματος.
H αύξηση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. είναι πλέον μη διαχειρίσιμη, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., το ενεργειακό κόστος έχει εκτιναχθεί από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα και αποτελεί περίπου το 40% του λειτουργικού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α., από 20% που ήταν πριν. Το πρόσθετο κόστος που δημιουργήθηκε για το σύνολο των Δ.Ε.Υ.Α. από την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής, από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την «φαινομενική» κατάργηση της ρήτρας από τον Αύγουστο του 2022, «φαινομενική» γιατί πρακτικά η ρήτρα αναπροσαρμογής ενσωματώθηκε στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, το πρόσθετο κόστος για το σύνολο των Δ.Ε.Υ.Α. είναι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ ανά μήνα, καθώς οι επιδοτήσεις του ΥΠΕΝ για τις Δ.Ε.Υ.Α. ήταν και παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο.
Δε θα σταθώ άλλο όμως στις συνέπειες αυτής της τέλειας καταιγίδας όπως την χαρακτήρισα και πριν. Θα εστιάσω στην θετική ατζέντα, προσπαθώντας να δω, όσο αυτό είναι εφικτό, το ποτήρι μισογεμάτο».

«ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Φαρσάλων τόνισε πως «πρέπει λοιπόν να δούμε την κρίση ως ευκαιρία. Να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία και το διαρκώς αναθεωρούμενο θεσμικό πλαίσιο προς όφελος της αυτοδιοίκησης. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον τομέα των ενεργειακών κοινοτήτων και δε σας κρύβω πως ως δήμος Φαρσάλων κάναμε πολλά βήματα, μαζί με τον όμορο δήμο Αλμυρού, με τον φίλο μου και συνάδελφο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ώστε να προχωρήσουμε από κοινού ένα εγχείρημα που ως πρώτο στόχο θα έχει τη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου. Ο νομοθέτης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα ήθελα όμως περισσότερη απλοποίηση στις διαδικασίες. Προσέξτε, απλοποίηση, όχι προχειρότητες που θα ανοίξουν κερκόπορτες στην αδιαφάνεια. Γιατί βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε έναν πόλεμο και μάλιστα στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Και αν αποτύχουμε εμείς ως δήμοι, ο αντίκτυπος θα είναι άμεσος και δραματικός στην κοινωνία. Δε ζητάμε δανεικά και αγύριστα, ούτε επαιτούμε. Ζητάμε τα εργαλεία εκείνα που θα μας οδηγήσουν στη μέγιστη δυνατή ενεργειακή και οικονομική μας αυτονόμηση ως αυτοδιοικητικά κύτταρα.
Υπό αυτό το σκεπτικό η πρότασή μας ως ΠΕΔ είναι όχι απλά λογική, αλλά και επιβεβλημένη. Να δούμε επιτέλους αυτή την κοινή υπουργική απόφαση που θα μας επιτρέπει ως δήμους να πάρουμε δάνεια για να κάνουμε έργα εξοικονόμησης ενέργειας. Χωρίς προσκόμματα και βέβαια χωρίς να εξετάζεται η πιστοληπτική ικανότητα. Δεν είμαστε ιδιώτες, ούτε επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος. Δεν μπορεί το κράτος να μας αντιμετωπίζει ως τέτοιους. Ζητάμε ένα εργαλείο για να βάλουμε ακόμη περισσότερο πλάτη στο πρόβλημα. Κι έτσι, η εξοικονόμηση που ζητά το υπουργείο δε θα είναι 10% αλλά πολύ μεγαλύτερη! Δύο υπογραφές είναι λοιπόν, ας τις βάλουν για να μας λύσουν τα χέρια!»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο κ. Εσκίογλου επέμεινε στην ανάγκη για περισσότερα κίνητρα για επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέγειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πράσινη ανάπτυξη είναι το μέλλον, είναι η αειφορία. Και πράσινη ανάπτυξη χωρίς πράσινη ενέργεια δε μπορεί να υπάρξει. Ας μας δώσουν ακόμη περισσότερα κίνητρα για έργα και επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και φυσικά προτεραιότητα σε ότι αφορά το βεβαρημένο δίκτυο διανομής ενέργειας.
Όσο προχωράμε το εγχείρημα της Ενεργειακής Κοινότητας βλέπουμε ότι λύσεις πάντα υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία απ' όλες τις πλευρές. Εμείς για παράδειγμα, στο φωτοβολταϊκό που θέλουμε να φτιάξουμε με τον Δήμο Αλμυρού θα «κουμπώσουμε» στη μεσαία τάση που αυτή τη στιγμή έχει ακόμη «χώρο» στον Θεσσαλικό κάμπο.
Συνοψίζοντας, είναι επιβεβλημένη και η ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα από το κεντρικό κράτος, αλλά δε θέλω να εστιάσω μόνον στο απολύτως αναγκαίο και ρεαλιστικό μεν, αλλά μη παραγωγικό αίτημα της επιπρόσθετης χρηματοδότησης.
Γιατί ναι, χρήματα χρειαζόμαστε, οι λογαριασμοί έχουν ξεφύγει, τα σχολειά μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση στο χειμώνα που έρχεται. Μόνο για το Δήμο Φαρσάλων, υπολογίστηκε ότι το επιπρόσθετο ενεργειακό κόστος ανέρχεται στις 700.000 ευρώ!
Θα ήθελα ωστόσο να εστιάσω στα περισσότερο παραγωγικά ζητήματα που προαναφέρθηκα. Θα ήθελα να προχωρήσουμε τάχιστα όσο το δυνατό περισσότερες και μεγαλύτερες επενδύσεις στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Γιατί εκεί τα χρήματα των πολιτών όχι μόνον θα πιάσουν τόπο, αλλά θα αποτελέσουν και ένα διαχρονικό αναπτυξιακό θεμέλιο, πάνω στο οποίο θα στηθεί σε νέες, πιο στέρεες βάσεις, η αυτοδιοίκηση του μέλλοντος. Βέβαια παράλληλα με την επιβεβλημένη αλλαγή νοοτροπίας απ' όλους μας και με την εμπέδωση ότι και η ελάχιστη σπατάλη κοστίζει σημαντικά και υποθηκεύει το μέλλον. Να καταλάβουμε όλοι εμείς και να μεταφέρουμε και στην κοινωνία πως οι εποχές των παχέων αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.»
Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο, στο Καστράκι του Δήμου Μετεώρων.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Εσκίογλου εδώ:
https://www.facebook.com/100034711183268/videos/1144841043085139

Επικαιρότητα

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Prev Next

31-01-2023

Με εντυπωσιακή παρέλαση το «Καρναβάλι τω…

Με εντυπωσιακή παρέλαση το «Καρναβάλι των Χρωμάτων» φέτος στα Φάρσαλα

Περισσότερο από ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή φορέων, συλλόγων και π...

31-01-2023

Ενημερωτική εκδήλωση για την διατροφή κα…

Ενημερωτική εκδήλωση για την διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων

Την περασμένη Πέμπτη η Κοινότητα Φαρσάλων επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό...

30-01-2023

Εντυπωσιακό αφιέρωμα της εκπομπής «Από τ…

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ιστορία και στον πολιτισμό της περιοχής των Φ...

27-01-2023

«Θωρακίζει» το Αισθητικό Δάσος των Φαρσά…

«Θωρακίζει» το Αισθητικό Δάσος των Φαρσάλων ο Δήμος με μεγάλο Σχέδιο αντιπυρικής προστασίας

Στη θωράκιση του Αισθητικού Δάσους των Φαρσάλων προχωρεί ο Δήμος Φαρσά...

27-01-2023

Νέα συνάντηση για τις καρναβαλικές εκδηλ…

Νέα συνάντηση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στα Φάρσαλα

Από τον Δήμο Φαρσάλων γίνεται γνωστό πως την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Ιανο...

23-01-2023

Εσκίογλου στο κανάλι της Βουλής: Ο Δήμος…

Εσκίογλου στο κανάλι της Βουλής: Ο Δήμος Φαρσάλων στάθηκε όρθιος απέναντι σε πολλές και απρόσμενες δυσκολίες

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω για θέματα του Δήμου μας στο κανάλι της ...

23-01-2023

Νέα έργα αποκατάστασης υποδομών στη Δημο…

Νέα έργα αποκατάστασης υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα από τον Δήμο Φαρσάλων

Νέα εργολαβία για την αποκατάσταση υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέ...

20-01-2023

Εσκίογλου: Επιστέγασμα μίας τετραετούς α…

Εσκίογλου: Επιστέγασμα μίας τετραετούς αναπτυξιακής προσπάθειας ο προϋπολογισμός του 2023 για τον Δήμο Φαρσάλων

«Ο προϋπολογισμός του 2023 έχει ιστορικό χαρακτήρα, γιατί έρχεται ως...

18-01-2023

Κάλεσμα του Δήμου Φαρσάλων σε φορείς και…

Κάλεσμα του Δήμου Φαρσάλων σε φορείς και συλλόγους για το «Καρναβάλι των Χρωμάτων»

Ο Δήμος Φαρσάλων ετοιμάζεται να γιορτάσει τις φετινές Αποκριές με γλέν...

18-01-2023

Νέο αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη των Φα…

Νέο αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη των Φαρσάλων – Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στις Εργατικές Κατοικίες

Ένα ακόμη έργο που στοχεύει στην περαιτέρω αντιπλημμυρική θωράκιση των...

16-01-2023

Νέα υπαίθρια όργανα γυμναστικής τοποθέτη…

Νέα υπαίθρια όργανα γυμναστικής τοποθέτησε ο Δήμος Φαρσάλων

Τη δυνατότητα σε πολίτες να αθληθούν στην ύπαιθρο δίνει ο Δήμος Φαρσάλ...

09-01-2023

Εσκίογλου για Θεοφάνεια: Με φώτιση να δι…

Εσκίογλου για Θεοφάνεια: Με φώτιση να διασφαλίσουμε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων στα Φάρσ...

04-01-2023

Στην αγορά των Φαρσάλων ο Δήμαρχος Μ. Ε…

 Στην αγορά των Φαρσάλων ο Δήμαρχος Μ. Εσκίογλου, αντάλλαξε ευχές με πολίτες

Στην αγορά των Φαρσάλων βρέθηκε σήμερα Τρίτη, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μ...

02-01-2023

Πρόσκληση στο Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανε…

Πρόσκληση στο Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να παραστ...

02-01-2023

Εσκίογλου: Συνεχίζουμε και το 2023 την …

 Εσκίογλου: Συνεχίζουμε και το 2023 την πορεία δημιουργίας, ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τα Φάρσαλα

Το μήνυμα του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου για την έλευση του...

23-12-2022

Τη διαγραφή της Δέσποινας Συροπούλου από…

Τη διαγραφή της Δέσποινας Συροπούλου από τη Δημοτική Ομάδα, αποφάσισε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου

Μετά τη συνεδρίαση για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου...

23-12-2022

Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στ…

Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στη μουσική εκδήλωση με τον Μπάμπη Τσέρτο για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Φαρσάλων

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση στην φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση τ...

22-12-2022

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δή…

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων προσέφερε η εταιρεία «Πετρέλαια Σταθμός ΑΕ»

Σημαντική ποσότητα τροφίμων προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δή...

21-12-2022

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δή…

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων προσέφερε το ΙΚΤΕΟ «Χαλκιάς» Φαρσάλων

Το ΙΚΤΕΟ «Χαλκιάς» Φαρσάλων, έδειξε και φέτος τον φιλανθρωπικό του χαρ...

20-12-2022

Στην τελική ευθεία το Κέντρο Ψηφιακής Φω…

Στην τελική ευθεία το Κέντρο Ψηφιακής Φωτογραφίας της ιστορίας των Φαρσάλων στον Πύργο Καραμίχου – Παρελήφθη ο εξοπλισμός

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία Κέντρου Ψηφιακής Φωτογραφίας τ...

20-12-2022

Συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο για τη στή…

Συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου στα Φάρσαλα

Μουσική εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης με τον γνωστό Μπάμπη Τσέρτ...

16-12-2022

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δή…

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων προσέφερε η εταιρεία «Νομικός»

Σημαντική ποσότητα τροφίμων προσέφερε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δή...

16-12-2022

Εντυπωσιακά τα ευρήματα των πολυσχιδών α…

Εντυπωσιακά τα ευρήματα των πολυσχιδών αρχαιολογικών ερευνών στην επαρχία Φαρσάλων

Μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας, η ερευνητική δραστηριότητα στους α...

14-12-2022

Πλημμύρισαν με κόσμο τα Φάρσαλα για το ά…

Πλημμύρισαν με κόσμο τα Φάρσαλα για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία της Ευρυδίκης

Σε ένα άκρως γιορτινό περιβάλλον και παρουσία πλήθους κόσμου, ξεκίνησα...

13-12-2022

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων μέσω …

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022)  στο Δήμο Φαρσάλων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων και άλλων προϊόντων του πρ...

13-12-2022

Ένα ακόμη βήμα για την επίλυση του υδρευ…

Ένα ακόμη βήμα για την επίλυση του υδρευτικού προβλήματος στα Φάρσαλα – Υπεγράφη η σύμβαση χρηματοδότησης για το έργο των Φραγμάτων σε Ναρθάκι και Δίλοφο

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εκκίνηση του έργου της αξιοποίησης τω...

12-12-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος δεν λειτουργούν οι τηλε...

12-12-2022

Με συναυλία της Ευρυδίκης ανάβει το χρισ…

Με συναυλία της Ευρυδίκης ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Φάρσαλα – Όλο το εορταστικό πρόγραμμα

[Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης με αφορμή την...

12-12-2022

Με συναυλία της Ευρυδίκης ανάβει αύριο Τ…

Με συναυλία της Ευρυδίκης ανάβει αύριο Τρίτη το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Φάρσαλα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αυριανή έναρξη των εορταστικών εκδηλ...

09-12-2022

Νέος αντιδήμαρχος Πρασίνου ο Νίκος Γκατζ…

Νέος αντιδήμαρχος Πρασίνου ο Νίκος Γκατζόγιας

Με απόφαση του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, νέα καθήκοντα αντι...

07-12-2022

Προσβάσιμες σε ΑμεΑ 24 σχολικές μονάδες …

Προσβάσιμες σε ΑμεΑ 24 σχολικές μονάδες στην επαρχία Φαρσάλων

Σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να γίνουν περισσότερο προσβάσιμες σε Άτομα...

05-12-2022

Ημερίδα για το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρ…

«Το ΤΕΒΑ σε κίνηση, υποστήριξη ωφελουμένων και συνοδευτικά μέτρα»...

05-12-2022

Την Πέμπτη Διανομή προϊόντων από το πρό…

Την Πέμπτη Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακ...

01-12-2022

Διαβούλευση για το νέο LEADER 2023-2027 …

Διαβούλευση για το νέο LEADER 2023-2027 στα Φάρσαλα

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης, Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκηση...

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

TRITSHS300

Ανάπλαση πλατείας

anapl

Κέντρο Κοινότητας

shmakk

Ανταποκριτές ΕΛΓΑ

                 

Επιλογή Γλώσσας

greek version english version

 

 

jul

Διαδραστικός χάρτης

banner


Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, διαύγεια, dimos farsalon, farsala, diaugia
 
Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βιβλιοθήκη εντύπων, dimos farsalon, farsala, vivliothiki entupon Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, φωτογραφιες, dimos farsalon, farsala, photo gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βίντεο, dimos farsalon, farsala, video gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, αιτήματα πολιτών, dimos farsalon, farsala, aitimata politon

Επικοινωνία

Τηλ. 24913 50129

Fax  24910 23914

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στατιστικά

Επισκέπτες1068258

myWikipedia

Δήμος Φαρσαλων wikipedia, Φάρσαλα wikipedia, dimos farsalon wikipedia, farsala wikipedia

facebook-logo copy twitter logo   

© 2012-2013 Δήμος Φαρσάλων. All rights reserved | Ανάπτυξη και Φιλοξενία Ιστοσελίδας ItBiz