LOADING
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.ach_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.akropoligk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.thetis1gk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.apidanos_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.tafos2_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.dejam_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeasgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.kalitheagk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.skotoussa_textgk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.demerliotissagk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.upapantigk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.agioi_anarguroigk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.konakigk-is-159.jpg
https://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeas_potgk-is-159.jpg

A+ A A-

Εσκίογλου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Θεσσαλίας: Να τη μετατρέψουμε την ενεργειακή κρίση σε ευκαιρία και ανάπτυξης

eskioglou pe64888d

«Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε και πρέπει να κάνουμε το βήμα προς τα εμπρός που θα μετατρέψει αυτή την ενεργειακή κρίση, σε ευκαιρία επιβίωσης και ανάπτυξης για την αυτοδιοίκηση και τις κοινωνίες». Τα παραπάνω σημείωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ως βασικός εισηγητής στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, με αντικείμενο την ενεργειακή κρίση και τον αντίκτυπο στην αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Η ενεργειακή κρίση μας βρήκε ως κράτος απροετοίμαστους, ενώ την ίδια ώρα η πολιτεία δεν έχει στηρίξει ουσιωδώς σημαντικές δομές όπως οι δημοτικές επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως το νερό.
Το κεντρικό κράτος αξιώνει από τους δήμους οριζόντια μείωση κατανάλωσης της τάξης το 10% θέτοντας μάλιστα και ποινές για όσους δε συμμορφωθούν. Και τι λέμε όλοι εμείς που γνωρίζουμε το πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη; Από που μπορούμε να «κόψουμε» αυτή τη σημαντική ποσότητα ενέργειας; Η αυθόρμητη απάντηση είναι από τον δημοτικό φωτισμό. Αλήθεια όμως πόσο υπεύθυνο ακούγεται αυτό όταν ξεχνάμε το λόγο για τον οποίο υπάρχει αυτός ο φωτισμός; Εδώ δεν εγείρονται θέματα ασφάλειας για τους πολίτες, για τις μετακινήσεις;
Την ίδια ώρα η παράλληλη πληθωριστική κρίση απειλεί τα έργα μας, έχει διογκώσει τις οικονομικές μας υποχρεώσεις μας βάζοντας στον Προκρούστη τους προϋπολογισμούς μας. Έργα πάνε πίσω, έργα εγκαταλείπονται... Ο προβληματισμός είναι τεράστιος... Και συγχρόνως, αρκετοί από τους παρόχους έχουν αφήσει πολλούς δήμους χωρίς να τους αποδώσουν τα ανταποδοτικά που εισπράττουν μέσω του ρεύματος.
H αύξηση του ενεργειακού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α. είναι πλέον μη διαχειρίσιμη, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., το ενεργειακό κόστος έχει εκτιναχθεί από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα και αποτελεί περίπου το 40% του λειτουργικού κόστους των Δ.Ε.Υ.Α., από 20% που ήταν πριν. Το πρόσθετο κόστος που δημιουργήθηκε για το σύνολο των Δ.Ε.Υ.Α. από την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής, από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ μετά την «φαινομενική» κατάργηση της ρήτρας από τον Αύγουστο του 2022, «φαινομενική» γιατί πρακτικά η ρήτρα αναπροσαρμογής ενσωματώθηκε στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, το πρόσθετο κόστος για το σύνολο των Δ.Ε.Υ.Α. είναι τουλάχιστον 8 εκατ. ευρώ ανά μήνα, καθώς οι επιδοτήσεις του ΥΠΕΝ για τις Δ.Ε.Υ.Α. ήταν και παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο.
Δε θα σταθώ άλλο όμως στις συνέπειες αυτής της τέλειας καταιγίδας όπως την χαρακτήρισα και πριν. Θα εστιάσω στην θετική ατζέντα, προσπαθώντας να δω, όσο αυτό είναι εφικτό, το ποτήρι μισογεμάτο».

«ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Φαρσάλων τόνισε πως «πρέπει λοιπόν να δούμε την κρίση ως ευκαιρία. Να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία και το διαρκώς αναθεωρούμενο θεσμικό πλαίσιο προς όφελος της αυτοδιοίκησης. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στον τομέα των ενεργειακών κοινοτήτων και δε σας κρύβω πως ως δήμος Φαρσάλων κάναμε πολλά βήματα, μαζί με τον όμορο δήμο Αλμυρού, με τον φίλο μου και συνάδελφο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ώστε να προχωρήσουμε από κοινού ένα εγχείρημα που ως πρώτο στόχο θα έχει τη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου. Ο νομοθέτης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, θα ήθελα όμως περισσότερη απλοποίηση στις διαδικασίες. Προσέξτε, απλοποίηση, όχι προχειρότητες που θα ανοίξουν κερκόπορτες στην αδιαφάνεια. Γιατί βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε έναν πόλεμο και μάλιστα στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Και αν αποτύχουμε εμείς ως δήμοι, ο αντίκτυπος θα είναι άμεσος και δραματικός στην κοινωνία. Δε ζητάμε δανεικά και αγύριστα, ούτε επαιτούμε. Ζητάμε τα εργαλεία εκείνα που θα μας οδηγήσουν στη μέγιστη δυνατή ενεργειακή και οικονομική μας αυτονόμηση ως αυτοδιοικητικά κύτταρα.
Υπό αυτό το σκεπτικό η πρότασή μας ως ΠΕΔ είναι όχι απλά λογική, αλλά και επιβεβλημένη. Να δούμε επιτέλους αυτή την κοινή υπουργική απόφαση που θα μας επιτρέπει ως δήμους να πάρουμε δάνεια για να κάνουμε έργα εξοικονόμησης ενέργειας. Χωρίς προσκόμματα και βέβαια χωρίς να εξετάζεται η πιστοληπτική ικανότητα. Δεν είμαστε ιδιώτες, ούτε επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος. Δεν μπορεί το κράτος να μας αντιμετωπίζει ως τέτοιους. Ζητάμε ένα εργαλείο για να βάλουμε ακόμη περισσότερο πλάτη στο πρόβλημα. Κι έτσι, η εξοικονόμηση που ζητά το υπουργείο δε θα είναι 10% αλλά πολύ μεγαλύτερη! Δύο υπογραφές είναι λοιπόν, ας τις βάλουν για να μας λύσουν τα χέρια!»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο κ. Εσκίογλου επέμεινε στην ανάγκη για περισσότερα κίνητρα για επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέγειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πράσινη ανάπτυξη είναι το μέλλον, είναι η αειφορία. Και πράσινη ανάπτυξη χωρίς πράσινη ενέργεια δε μπορεί να υπάρξει. Ας μας δώσουν ακόμη περισσότερα κίνητρα για έργα και επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και φυσικά προτεραιότητα σε ότι αφορά το βεβαρημένο δίκτυο διανομής ενέργειας.
Όσο προχωράμε το εγχείρημα της Ενεργειακής Κοινότητας βλέπουμε ότι λύσεις πάντα υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία απ' όλες τις πλευρές. Εμείς για παράδειγμα, στο φωτοβολταϊκό που θέλουμε να φτιάξουμε με τον Δήμο Αλμυρού θα «κουμπώσουμε» στη μεσαία τάση που αυτή τη στιγμή έχει ακόμη «χώρο» στον Θεσσαλικό κάμπο.
Συνοψίζοντας, είναι επιβεβλημένη και η ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα από το κεντρικό κράτος, αλλά δε θέλω να εστιάσω μόνον στο απολύτως αναγκαίο και ρεαλιστικό μεν, αλλά μη παραγωγικό αίτημα της επιπρόσθετης χρηματοδότησης.
Γιατί ναι, χρήματα χρειαζόμαστε, οι λογαριασμοί έχουν ξεφύγει, τα σχολειά μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση στο χειμώνα που έρχεται. Μόνο για το Δήμο Φαρσάλων, υπολογίστηκε ότι το επιπρόσθετο ενεργειακό κόστος ανέρχεται στις 700.000 ευρώ!
Θα ήθελα ωστόσο να εστιάσω στα περισσότερο παραγωγικά ζητήματα που προαναφέρθηκα. Θα ήθελα να προχωρήσουμε τάχιστα όσο το δυνατό περισσότερες και μεγαλύτερες επενδύσεις στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Γιατί εκεί τα χρήματα των πολιτών όχι μόνον θα πιάσουν τόπο, αλλά θα αποτελέσουν και ένα διαχρονικό αναπτυξιακό θεμέλιο, πάνω στο οποίο θα στηθεί σε νέες, πιο στέρεες βάσεις, η αυτοδιοίκηση του μέλλοντος. Βέβαια παράλληλα με την επιβεβλημένη αλλαγή νοοτροπίας απ' όλους μας και με την εμπέδωση ότι και η ελάχιστη σπατάλη κοστίζει σημαντικά και υποθηκεύει το μέλλον. Να καταλάβουμε όλοι εμείς και να μεταφέρουμε και στην κοινωνία πως οι εποχές των παχέων αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.»
Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο, στο Καστράκι του Δήμου Μετεώρων.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Εσκίογλου εδώ:
https://www.facebook.com/100034711183268/videos/1144841043085139

Επικαιρότητα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

01-12-2022

Διαβούλευση για το νέο LEADER 2023-2027 …

Διαβούλευση για το νέο LEADER 2023-2027 στα Φάρσαλα

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης, Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκηση...

30-11-2022

Η αλήθεια για τον ΤΟΕΒ Ενιπέα και το θέμ…

Με αφορμή τις εξελίξεις σε ότι αφορά τη σύσταση διαδημοτικής Ενεργειακ...

30-11-2022

Διεγράφη από την παράταξη του Δημάρχου Φ…

Διεγράφη από την παράταξη του Δημάρχου Φαρσάλων ο πρώην αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Μπαλατσός

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου αναφέρει τα εξής:...

30-11-2022

Πρόσκληση για το σχεδιασμό του νέου LEAD…

Πρόσκληση για το σχεδιασμό του νέου LEADER 2023-2027

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης, Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκηση...

28-11-2022

Νέες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις του Δή…

 Νέες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις του Δήμου Φαρσάλων στον Άγιο Γεώργιο

Σε νέες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής του Αγίου Γ...

25-11-2022

Με συναυλία της Ευρυδίκης ανάβει το χρισ…

Με συναυλία της Ευρυδίκης ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Φάρσαλα – Όλο το εορταστικό πρόγραμμα

[Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης με αφορμή την...

24-11-2022

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία …

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία ανοικτού υπαίθριου χώρου αναψυχής στην είσοδο της Βαμβακούς

Ξεκίνησαν οι εργασίες από τον ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από ...

24-11-2022

Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο…

Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το δίκτυο ομβρίων των Φαρσάλων με έργο 1,9 εκ. ευρώ

Την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων...

22-11-2022

Εσκίογλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Θέλουμε…

Εσκίογλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Θέλουμε μία πολιτεία περισσότερο θεσμικά ευέλικτη απέναντι στην αυτοδιοίκηση

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, αλλά και αυτοδιοικητικούς απ' όλη...

18-11-2022

Εσκίογλου για Πολυτεχνείο: Η τολμηρή εξέ…

Εσκίογλου για Πολυτεχνείο: Η τολμηρή εξέγερση που αποτέλεσε θεμέλιο για μια δημοκρατική χώρα

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου από τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. ...

18-11-2022

Αντικατέστησε αγωγό ύδρευσης στον Άγιο Γ…

Αντικατέστησε αγωγό ύδρευσης στον Άγιο Γεώργιο η ΔΕΥΑ Φαρσάλων

Σε εργασίες βελτίωσης της ποιότητας του νερού αλλά και του δικτύου ύ...

16-11-2022

Νέα έργα αγροτικής οδοποιίας από τον Δήμ…

Νέα έργα αγροτικής οδοποιίας από τον Δήμο Φαρσάλων

    Σε νέες εκτεταμένες παρεμβάσεις στο δίκτυο αγροτικής ο...

16-11-2022

Εσκίογλου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο τη…

«Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε και πρέπει να κάνουμε το βήμα ...

10-11-2022

Διαμορφώνει δρόμους σε Πολυνέρι και Άγι…

 Διαμορφώνει δρόμους σε Πολυνέρι και Άγιο Γεώργιο ο Δήμος Φαρσάλων

Σε εκτεταμένες διαμορφώσεις εσωτερικού οδικού δικτύου στα Δημοτικά Δια...

07-11-2022

Καθαρίζει και διανοίγει αποστραγγιστικές…

Καθαρίζει και διανοίγει αποστραγγιστικές τάφρους στο Ανωχώρι ο Δήμος Φαρσάλων

Νέες εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού αποστραγγιστικών τάφρων στην ευ...

07-11-2022

«Λίφτινγκ» στο γήπεδο και στο πρώην σχολ…

«Λίφτινγκ» στο γήπεδο και στο πρώην σχολείο της Αμπελειάς από τον Δήμο Φαρσάλων

Στα έργα που έλαβαν χώρα στην Τοπική Κοινότητα Αμπελειάς βρέθηκε ο Δήμ...

03-11-2022

Διαρκείς οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις …

Διαρκείς οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑ Φαρσάλων

Διαρκείς είναι οι παρεμβάσεις με νέα έργα από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύ...

01-11-2022

Ο Δήμος Φαρσάλων υλοποιεί δρόμο προς το …

Ο Δήμος Φαρσάλων υλοποιεί δρόμο προς το νέο κοιμητήριο της Ζ. Πηγής και αποκαθιστά την παλαιά βρύση

Στην αποκατάσταση της παλαιάς βρύσης δυτικά Ζωοδόχου Πηγής και στην κα...

01-11-2022

Ενεργειακή Κοινότητα μαζί με τον Αλμυρό …

Ενεργειακή Κοινότητα μαζί με τον Αλμυρό προωθεί ο Δήμος Φαρσάλων – Σχεδόν 2 εκ. ευρώ το ετήσιο όφελος

Λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών, ο Δήμος Φαρσάλων προχωρά σε στρατη...

31-10-2022

Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε τον Μπρούνο Ελί…

 Ο Δήμος Φαρσάλων τίμησε τον Μπρούνο Ελί – Εσκίογλου: Είστε ένας επιφανής Έλληνας

Τη βράβευση του αρχαιολόγου – επιγραφολόγου κ. Μπρούνο Ελί, ενός ανθρώ...

31-10-2022

Εσκίογλου: Επέτειος ιδιόμορφων προκλήσε…

 Εσκίογλου: Επέτειος ιδιόμορφων προκλήσεων η φετινή, να την αντιμετωπίσουμε με ενότητα και εγρήγορση

Το μήνυμα του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, με αφορμή τη σημερι...

31-10-2022

Η πρόληψη σώζει ζωές, τονίστηκε σε εκδήλ…

Η πρόληψη σώζει ζωές, τονίστηκε σε εκδήλωση του ΚΕΠ Υγείας Φαρσάλων για τους γυναικολογικούς καρκίνους

Στη σπουδαιότητα της πρόληψης που κυριολεκτικά σώζει ζωές, εστίασαν οι...

28-10-2022

Ο Δήμος Φαρσάλων τιμά τον Bruno Helly γι…

Ο Δήμος Φαρσάλων τιμά τον Bruno Helly για την μεγάλη συνεισφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας των Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσια της προβολής του ιστορικού παρελθόντος το...

26-10-2022

Διαδοχικές συναντήσεις Εσκίογλου στην Αθ…

Διαδοχικές συναντήσεις Εσκίογλου στην Αθήνα με Αμυρά, Στύλιο και Σταθόπουλο

Μπαράζ επαφών είχε το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Φαρσά...

25-10-2022

Δωρεά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο…

Δωρεά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων από την «ΕΡΓΑΝΗ ΑΤΕ»

Σημαντική ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλ...

24-10-2022

Ενημερωτική εκδήλωση στα Φάρσαλα για τον…

Ενημερωτική εκδήλωση στα Φάρσαλα για τον καρκίνο του μαστού και τους γυναικολογικούς καρκίνους

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Φαρσάλων στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης και ενημέρωσης γι...

21-10-2022

Τα Φάρσαλα γιορτάζουν την Εθνική Επέτειο…

Τα Φάρσαλα γιορτάζουν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο δήμος Φαρσάλων θα γιορτάσει και...

21-10-2022

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτηριακό συγ…

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου ...

17-10-2022

Έργα υποδομής για τη διασύνδεση κτηνοτρο…

Νέα έργα υποδομής που θα συνδέσουν κτηνοτροφικές μονάδες με το περιφερ...

17-10-2022

Την Παρασκευή Διανομή προϊόντων από το …

Την Παρασκευή  Διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακ...

14-10-2022

Ο Δήμος Φαρσάλων τιμά τον Bruno Helly γι…

Ο Δήμος Φαρσάλων τιμά τον Bruno Helly για την μεγάλη συνεισφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας των Φαρσάλων

  Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσια της προβολής του ιστορικού παρε...

14-10-2022

Σεμινάρια στα Φάρσαλα για την οικογένεια…

  Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε συνερ...

11-10-2022

Τα Φάρσαλα «αποκαλύπτουν» το αρχαίο μεγα…

Τα Φάρσαλα «αποκαλύπτουν» το αρχαίο μεγαλείο τους – Ενημερωτική εκδήλωση για τα αρχαιολογικά προγράμματα

Εντυπωσιακά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην α...

05-10-2022

Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δύο αρχαι…

Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δύο αρχαιολογικών προγραμμάτων στην επαρχία Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων και η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωσ...

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

TRITSHS300

Ανάπλαση πλατείας

anapl

Κέντρο Κοινότητας

shmakk

Ανταποκριτές ΕΛΓΑ

                 

Επιλογή Γλώσσας

greek version english version

 

 

jul

Διαδραστικός χάρτης

banner


Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, διαύγεια, dimos farsalon, farsala, diaugia
 
Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βιβλιοθήκη εντύπων, dimos farsalon, farsala, vivliothiki entupon Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, φωτογραφιες, dimos farsalon, farsala, photo gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βίντεο, dimos farsalon, farsala, video gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, αιτήματα πολιτών, dimos farsalon, farsala, aitimata politon

Επικοινωνία

Τηλ. 24913 50129

Fax  24910 23914

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στατιστικά

Επισκέπτες1019713

myWikipedia

Δήμος Φαρσαλων wikipedia, Φάρσαλα wikipedia, dimos farsalon wikipedia, farsala wikipedia

facebook-logo copy twitter logo   

© 2012-2013 Δήμος Φαρσάλων. All rights reserved | Ανάπτυξη και Φιλοξενία Ιστοσελίδας ItBiz