LOADING
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.ach_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.akropoligk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.thetis1gk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.apidanos_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.tafos2_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.dejam_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeasgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.kalitheagk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.skotoussa_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.demerliotissagk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.upapantigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.agioi_anarguroigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.konakigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeas_potgk-is-159.jpg

Ορμάν Μαγούλα - εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

    Ο Δήμος Φαρσάλων τέλεσε την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, για την επέτειο των 73 χρόνων, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους σαράντα απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους, στις 31 Μάη 1944, στη θέση Ορμάν Μαγούλα του οικισμού Κάτω Δασολόφου.

orman1

    Η εκδήλωση μνήμης άρχισε στις 11.00 π.μ., σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία συγγενών των θυμάτων, του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, του πρώην Δημάρχου Πορταριάς Πηλίου Βασιλείου Κοντορίζου, του Αντιδημάρχου Ηλία Χολέβα, του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Τύμπα, του Προέδρου της Τ.Κ. Δασολόφου Χρήστου Βασιλόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων Δέσποινα Συροπούλου, Κική Παναγιωτοπούλου, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου και Σπύρος Τσιάμπας και κατοίκων της περιοχής.
    Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν ομιλίες για το ιστορικό της εκτέλεσης των 40 πατριωτών από τους: Βασίλειο Κοντορίζο, πρώην Δήμαρχο Πορταριάς Πηλίου και Άρη Καραχάλιο, Δήμαρχο Φαρσάλων και εν συνεχεία έγινε προσκλητήριο των εκτελεσθέντων.


    Ομιλία πρώην Δημάρχου Πορταριάς Πηλίου Βασιλείου Κοντορίζου:

«Ιστορία σημαίνει γνώση. Σημαίνει μνήμη και κυρίως ....καθαρή εθνική μνήμη, αμόλυντη από κάθε μορφής κομματισμό, που επιδιώκει να την μετατρέψει σε εργαλείο σκοπιμοτήτων.
Βρισκόμαστε και πάλι φέτος στον ιερό αυτό χώρο της θυσίας των δεκάδων συμπατριωτών μας από το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή του, οι οποίοι, πριν από 73 χρόνια, στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κατοχής, έπεσαν θύματα του μίσους των κατακτητών και των ντόπιων προδοτών συνεργατών τους.
Ο κτηνώδης απαγχονισμός των 40 αθώων πατριωτών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου γυναίκας, ως αντίποινα για την επίθεση των αντιστασιακών δυνάμεων του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών και των ΕΑΣΑΔιτών προδοτών, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμάν Μαγούλα, είναι το απεχθές ιστορικό γεγονός.
Οι δυνάμεις της οργανωμένης λαϊκής αντίστασης αγωνίζονταν τότε για να ματαιώσουν την διαρπαγή των σιτηρών του θεσσαλικού κάμπου από τους ναζί, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους ντόπιους εγκληματίες των ΕΑΣΑΔ διέπραξαν ένα ακόμη έγκλημα πολέμου εις βάρος αθώων αμάχων.
Την βαρβαρότητα των Γερμανών μπορεί κανείς να την ερμηνεύσει. Ήταν ξένοι εχθροί, με ψυχές δηλητηριασμένες από την σατανική χιτλερική ιδεοληψία.
Την κτηνωδία, όμως, των ΕΑΣΑΔιτών αλητών εις βάρος των Ελλήνων συμπατριωτών τους δεν τη χωράει ο νους του ανθρώπου.
Διέπραξαν απείρως χειρότερα εγκλήματα κατά της πατρίδας που τους γέννησε και του λαού της, απ' όσα οι ξένοι κατακτητές! Επιβεβαιώνεται έτσι δραματικά το ιστορικό αξίωμα ότι η ειδεχθέστερη μορφή πολέμου είναι η εμφύλια διαμάχη. Οι ξένοι λαοί, μετά τον τερματισμό του μεταξύ τους πολέμου, σύντομα συνάπτουν πάλι διπλωματικές σχέσεις. Οι λαοί όμως, που διχάζονται εμφυλιοπολεμικά, φέρουν για δεκαετίες στο συλλογικό τους υποσυνείδητο πληγές δυσεπούλωτες, ιδιαίτερα μάλιστα όπου υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες επιμένουν να τις διατηρούν ανοιχτές.
Σήμερα, παριστάμεθα στον ιερό αυτόν τόπο ως Έλληνες πατριώτες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ως πατριώτες τιμούμε την μνήμη των αδικοχαμένων αθώων πατριωτών από τις δυνάμεις του κακού και προσφέρουμε το δάκρυ της καρδιάς μας ως σπονδή στη μεγάλη τους θυσία.
Ως Χριστιανοί συμπροσευχόμαστε με την Εκκλησία μας για την ανάπαυση των ψυχών τους και υποσχόμαστε να διατηρούμε ακέραια και συνεχή την ιστορική μας μνήμη. Γιατί όποιος λαός ξεχνάει ή διαγράφει το ιστορικό του παρελθόν, είναι καταδικασμένος να διαγραφεί ο ίδιος από την ιστορία.»

    Ομιλία Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, με την οποία ο Δήμαρχος σκιαγράφησε τα γεγονότα της εποχής, με βάση τέσσερα έγγραφα, που βρέθηκαν σε φάκελο της τότε κοινότητας Δασολόφου:

«Σας καλωσορίζω σε αυτόν εδώ το μαρτυρικό τόπο, όπου την 31η Μαΐου 1944, πριν 73 χρόνια 40 Έλληνες πατριώτες εκτελέσθηκαν με απαγχονισμό από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους.
Ιδιαίτερα καλωσορίζω τους συγγενείς των εκτελεσθέντων πατριωτών, που παρευρίσκονται σήμερα μαζί μας και τιμούν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση.
Εκδήλωση μνήμης, ιστορικής μνήμης και ημέρας απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης.
Σε εκείνους που αγωνίσθηκαν και παρέμειναν πιστοί μέχρι τέλους, σε αξίες και ιδανικά.
Σε εκείνους που εκτελέστηκαν περήφανοι για τις ιδέες και τα πιστεύω τους.
Σήμερα, στο χώρο τούτο, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του λαού μας.
Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη μας και αυτή επιτελούμε απέναντι σε αυτούς, που με τις ηρωϊκές πράξεις τους σηματοδοτούν την ιστορία, αλλά και απέναντι στις γενεές που έρχονται.

Επιτρέψτε μου, να σκιαγραφήσω τα πράγματα με βάση τέσσερα έγγραφα, που ευρέθησαν σε φάκελο της τότε κοινότητας Δασολόφου:

α. Μία ανακοίνωση, χωρίς ημερομηνία, ακριβές αντίγραφο για την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Φελντ Κομμαντάνς.

β. Μία βεβαίωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της 4ης Φεβρουαρίου 1983 – Κατάλογος Εκτελεσθέντων.

γ. Την από 15 Απριλίου 1980 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Δασολόφου, «περί καθιερώσεως τελέσεως επιμνημοσύνου δεήσεως την 30η Μαΐου, εκάστου έτους, για τους 40 εκτελεσθέντες στον Κάτω Δασόλοφο υπό των Γερμανών, κατά την κατοχήν».

δ. Την από το Μάιο του 2013 ανάρτηση του Δήμου Φαρσάλων για την εκδήλωση μνήμης, με παράθεση του χρονικού της εκτέλεσης, όπως εκφωνήθηκε από τον Θανάση Θεοχάρη, αντιστασιακό, κάτοικο Σιτοχώρου.

α. Ανακοίνωσις, άνευ ημερομηνίας
«Την 24ην Μαΐου 1944, κομμουνιστική τρομοκρατική ομάς επετέθη εναντίον αμαξοστοιχίας επί της γραμμής Τρικάλων-Βόλου και εις τον Σταθμόν Ορμάν Μαγούλα, τραυματίσασα και φονεύσασα αριθμόν τινά Γερμανών στρατιωτών. Επειδή ετραυματίσθη και απήχθη αριθμός τις Ελλήνων πολιτών, αποδεικνύεται σαφώς, ότι οι εγκληματίαι ούτοι ευρισκόμενοι εις την υπηρεσίαν της Μόσχας, δεν διστάζουν να προξενήσουν εις ειρηνικάς ελληνικάς οικογενείας βαρύ πένθος. Ο Γερμανικός Στρατός, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί Πολσεβικικάς μεθόδους και εγκλήματα και θεωρεί εαυτόν ηναγκασμένον να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα. Εις αντίποινα διά την επίθεσην ταύτην, απηγχονίσθησαν, κατά τον στρατιωτικό νόμον, 40 πρόσωπα, κρατούμενα παρά των Γερμανικών Αρχών και καταγόμενα εκ της περιφέρειας ταύτης, άτινα καθώς απεδείχθη πλήρως ευρίσκοντο εις σχέσεις μετά των τρομοκρατικών ομάδων.
Ο Φέλντ Κομμαντάνς»

β. Βεβαίωσις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της 4ης Φεβρουαρίου 1983
«Βεβαιούται, ότι οι αναφερόμενοι (σαράντα τον αριθμόν) στην παρακάτω κατάσταση εκτελέστηκαν με απαγχονισμό από τις Γερμανικές Αρχές Κατοχής την 31η Μαίου 1944 στο ΟΡΜΑΝ ΜΑΓΟΥΛΑ (σημερινό Δασόλοφο του Νομού Λαρίσης).

γ. Η με αριθμό 7/15-4-1980 απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου Δασολόφου, με την οποία έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτή η εισήγηση του Προέδρου, Γεωργίου Σπανού και αποφασίσθηκε η καθιέρωση της 30ης Μαΐου κάθε έτους ως ημερομηνίας τελέσεως επιμνημοσύνου δεήσεως στο μνημείο Σ.Σ. Κάτω Δασολόφου.
Υπερψήφισε ο εισηγητής Πρόεδρος Γ. Σπανός και ο Νικόλαος Μακρυγιάννης, κατεψήφισαν οι Θεόδωρος Μανίκας και Βασίλειος Ντοκούζης, με απόντα τον Ευάγγελο Ντοκούζη.

δ. Το χρονικό της ημέρας από τον Θανάση Θεοχάρη, Μάιος 2013

«Στις 23 Μάη 1944, γίνεται γνωστό ότι πρόκειται να μεταβεί για το Βόλο ισχυρή δύναμη ταγματασφαλιτών του ΕΑΣΑΔ.
Αμέσως, μία ίλη ιππικού με διοικητή τον αξιωματικό Κοντούλη και καπετάνιο τον Μίμη Μπουκουβάλα έρχεται στο δάσος του Ορμάν Μαγούλα και περιμένει ειδοποίηση. Επίσης, αρκετή δύναμη του ΕΛΑΣ της Επαρχίας μετακινείται τη νύχτα για την ίδια θέση.
Στις 24 Μάη, ο σταθμάρχης του Δεμερλί ειδοποιεί με τηλέγραφο το σταθμάρχη Ορμάν Μαγούλα, ότι τρία βαγόνια με ΕΑΣΑΔίτες ταξιδεύουν για το Βόλο. Ο ΕΛΑΣ πιάνει θέσεις μέσα στα σπαρτά κοντά στο σταθμό και στον πάνω όροφο του κτιρίου, ο ΕΑΜ στη δεύτερη ζώνη για εφεδρεία. Μόλις το τρένο έφτασε, κάποιος φωνάζει με τον τηλεβόα, ότι θέλουν τους προδότες του ΕΑΣΑΔ. Οι Γερμανοί αντιδρούν με χειροβομβίδες και μυδράλια και ο ΕΛΑΣ με πολυβόλα. Γίνεται μάχη με τέσσερις (4) Γερμανούς νεκρούς και δύο (2) ΕΛΑΣίτες τραυματίες.
Στις 29 Μάη καταφθάνει φάλαγγα από Τζέημς γερμανικά. Από το ένα κατεβαίνουν άνδρες του ΕΑΣΑΔ Δεμερλί και από το άλλο όμηροι από στρατόπεδα του Βόλου και της Λάρισας – ανάμεσά τους και ο ΕΛΑΣίτης Νίκος Μάντζαρης από το Πολυνέρι. Οι ΕΑΣΑΔίτες κρεμούν σχεδόν γυμνούς σαράντα (40) πατριώτες (39 άνδρες και 1 γυναίκα) στα δένδρα και στα κτίρια του Σταθμού.
Τα θύματα ήξεραν, ότι πάνε για εκτέλεση και είχαν το κουράγιο να μας αφήσουν τα ονόματά τους σε μία κάλτσα, που τη βρήκαν οι πατριώτες, που τους ξεκρέμασαν και φρόντισαν για την ταφή τους σε ομαδικό τάφο.
Μετά από αυτή τη βίαιη εκτέλεση, ο κόσμος εξαγριώθηκε. Στις 18 Ιούνη κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας 1.000 γυναίκες της επαρχίας μας στο γερμανικό φρουραρχείο (σπίτι Τσιτσιλώνη) και ζητούν να σταματήσει η τρομοκρατία, τα πλιατσικολογήματα και να διαλυθεί ο ΕΑΣΑΔ».

Και καταλήγει την ομιλία του ο Θανάσης Θεοχάρης:
«Αργότερα, ο ΕΑΣΑΔ εισέπραξε αυτό που του άξιζε, όταν ο ΕΛΑΣ χτύπησε τους προδότες στη φωλιά τους στο Δεμερλί, στις 1-2 Σεπτέμβρη 1944 και τους διέλυσε».

Φίλοι και φίλες,
Ο Δήμος Φαρσάλων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/5/2017 αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Τ.Κ. Δασολόφου, Χρήστου Βασιλόπουλου, και την εισήγηση του Αντιδημάρχου, Δημητρίου Μπαμπανίκα, και αποφάσισε να καθιερώσει την 31η Μαΐου κάθε έτους, ως ημέρα μνήμης και τιμής των εκτελεσθέντων πατριωτών.

Θέλουμε να διατηρηθεί άσβεστη η ιστορική μνήμη και η θυσία των εκτελεσθέντων.

Θέλουμε να τιμούμε τους πατριώτες που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Θέλουμε τα μηνύματα της θυσίας να μην καταπέσουν στη λήθη και την άγνοια.

Να μην ξεχνούμε τις θλιβερές, μα και ηρωικές επετείους του λαού μας και τα μηνύματα θάρρους και ιδανικών, που εκπέμπουν αυτές, για αρχές και αξίες, με κυρίαρχες τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και των κανόνων της ηθικής, αλλά και της εδραίωσης της ειρήνης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τιμή και δόξα στους Μάρτυρες της Ελευθερίας».

    Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τους κατοίκους της Πορταριάς Πηλίου εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δασολόφου, τον Δήμαρχο Φαρσάλων και εκ μέρους της Παράταξης Θεσσαλών Συμπολιτεία τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Τύμπα.

orman2

orman3

orman8

orman4

orman5

orman6

orman7

 

Επικαιρότητα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

19-04-2018

ΚΕΠ Υγείας - Ιατρική Ομιλία και Ιατρικές…

ΚΕΠ Υγείας - Ιατρική Ομιλία και Ιατρικές Εξετάσεις στο Ευύδριο

    To ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με τ...

17-04-2018

ΚΕΠ Υγείας - Ιατρική Ομιλία και Ιατρικές…

ΚΕΠ Υγείας - Ιατρική Ομιλία και Ιατρικές Εξετάσεις

    To ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με τ...

04-04-2018

Πασχαλινές ευχές Δημάρχου Φαρσάλων

Πασχαλινές ευχές Δημάρχου Φαρσάλων

  Ανάσταση Κυρίου!Το λυτρωτικό μήνυμα της νίκης της ζωής επί τ...

04-04-2018

Ο Δήμος Φαρσάλων σε πιλοτικό πρόγραμμα τ…

Ο Δήμος Φαρσάλων σε πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

    Τον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο επισκέφτηκαν ο Δ...

04-04-2018

Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στη μνήμη του …

Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή του Αγροτικού Κινήματος Ευαγγέλου Κομισοπούλου

    Την Κυριακή 1 Απριλίου στη Βαμβακού, ο Δήμος Φαρσάλ...

04-04-2018

75η επέτειος της εκτέλεσης 40 πατριωτών …

75η επέτειος της εκτέλεσης 40 πατριωτών από τα φασιστικά ιταλικά στρατεύματα κατοχής - εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

    Στις 30 Μαρτίου γιορτάστηκε η 75η επέτειος της εκτέ...

02-04-2018

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας – 1ο Γυμνάσιο …

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας – 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων - Θολωτός Τάφος

    Τον αρχαϊκό θολωτό τάφο των Φαρσάλων επισκέφθηκαν...

02-04-2018

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας – 3ο Δημοτικό …

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας – 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων - Έκθεση Κάστρου Καλλιθέας

    Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του 3ου ...

02-04-2018

Πασχαλινά δώρα στους Δημοτικούς Συμβούλο…

Πασχαλινά δώρα στους Δημοτικούς Συμβούλους από τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας ΑμεΑ

    Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους συμβούλους του ...

30-03-2018

Δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας γι…

Δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά Ρομά στον Δήμο Φαρσάλων

    Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δ. Φαρ...

28-03-2018

Εκδηλώσεις για τον αγωνιστή του Αγροτικο…

Εκδηλώσεις για τον αγωνιστή του Αγροτικού Κινήματος Ευάγγελο Κομισόπουλο

        Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία...

28-03-2018

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτ…

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στις 30/3/1943 από τα ιταλικά στρατεύματα Κατοχής

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις μνήμ...

22-03-2018

Αναστηλώνεται ο πύργος Καραμίχου

Αναστηλώνεται ο πύργος Καραμίχου

    Έπειτα από μια μακρά περίοδο έντονων, επισταμένων ε...

21-03-2018

Συνεταιρισμός Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων …

Συνεταιρισμός Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων "COTTON-FARSALA"

Πρόταση του Δημάρχου Φαρσάλων για τη δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Βά...

19-03-2018

Ξενάγηση στην Έκθεση του Κάστρου Καλλιθέ…

Ξενάγηση στην Έκθεση του Κάστρου Καλλιθέας συνοδεία Κλασικού Αρχαίου Ελληνικού χορού

        Μια ξεχωριστή εκδήλωση διορ...

19-03-2018

«Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη - Μια α…

«Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη - Μια αμφίδρομη σχέση»

        Τα τελευταία χρόνια υπήρξε με...

16-03-2018

Οικισμός Ρομά Φαρσάλων – πρόταση μετεγκα…

Οικισμός Ρομά Φαρσάλων – πρόταση μετεγκατάστασης

        Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία...

15-03-2018

Προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Πο…

Προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝΜΟΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/3/18ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 244 10 2126...

14-03-2018

Ξενάγηση στην Αρχαιολογική Έκθεση Καλλιθ…

Ξενάγηση στην Αρχαιολογική Έκθεση Καλλιθέας.

  Λάρισα 13 Μαρτίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Κυριακή 18 Μαρτίο...

14-03-2018

Αρχαία αγγεία των Φαρσάλων στον κατάλογο…

Αρχαία αγγεία των Φαρσάλων στον κατάλογο των δέκα σημαντικοτέρων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

     Η Δρ. Μαρία Χιδίρογλου, αρχαιολόγος – επιμε...

14-03-2018

Η Γιορτή της Γυναίκας στον Δήμο Φαρσάλων…

Η Γιορτή της Γυναίκας στον Δήμο Φαρσάλων

    Ο Δήμος Φαρσάλων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσ...

08-03-2018

Εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Φ…

Εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Φάρσαλα

        Στο πλαίσιο της εφαρμογής του α...

08-03-2018

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας – 4ο Δημοτικό …

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας – 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων - Έκθεση Κάστρου Καλλιθέας

    Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του 4ου Δημοτ...

08-03-2018

1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Φαρσάλων στ…

 1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Φαρσάλων στην Αθήνα

    Tην Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, στην Αθήνα πραγματοποι...

08-03-2018

Δράση πρόληψης και προαγωγής υγείας για …

Δράση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά Ρομά στον Δήμο Φαρσάλων

    Ο Δήμος Φαρσάλων, μέσω του Κέντρου Κοινότητας με Πα...

07-03-2018

Κινηματογραφικών προβολών συνέχεια

Κινηματογραφικών προβολών συνέχεια

ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/3/18 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 244 10 ...

06-03-2018

Πράξη βανδαλισμού στον χώρο της αρχαίας …

Πράξη βανδαλισμού στον χώρο της αρχαίας Ακρόπολης Φαρσάλου - δήλωση Δημάρχου Φαρσάλων

    Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος με αφορμή την...

06-03-2018

Πρόσκληση επισιτιστών

Πρόσκληση επισιτιστών

Πρόσκληση επισιτιστών(Ενημέρωση εφαρμογής αντικαπνιστικού νόμου) &n...

06-03-2018

Κήρυξη περιοχών του Δήμου Φαρσάλων σε κα…

Κήρυξη περιοχών του Δήμου Φαρσάλων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

   Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος με το υπ' αριθμό 22...

05-03-2018

6ο ΑΕΘΣΕ - Συμμετοχή του Δήμου Φαρσάλων

6ο ΑΕΘΣΕ - Συμμετοχή του Δήμου Φαρσάλων

    Το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο για την προβολή...

01-03-2018

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων

         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

27-02-2018

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DEN CuPID - συμμετο…

Ευρωπαϊκό  Πρόγραμμα DEN CuPID - συμμετοχή του Δήμου Φαρσάλων

    Ο Δήμος Φαρσάλων, έπειτα από αυστηρή και υψηλών απα...

26-02-2018

Συνέντευξη του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καρ…

Συνέντευξη του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου στην εφημερίδα larissanet - 16 Φεβρουαρίου 2018

Καραχάλιος: «Το έργο μας άλλαξε την εικόνα του τόπου»    ...

26-02-2018

Ορχήστρα Νέων Δήμου Φαρσάλων - Ανοιχτή π…

Ορχήστρα Νέων Δήμου Φαρσάλων - Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή

        Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση π...

23-02-2018

Εκπροσώπηση του Δήμου Φαρσάλων στην Σύνο…

Εκπροσώπηση του Δήμου Φαρσάλων στην Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κοπεγχάγη

    Τον Δήμο Φαρσάλων εκπροσώπησε η Κυριακή Π. Παναγι...

Διαδραστικός χάρτης

banner

Επιλογή Γλώσσας


Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, διαύγεια, dimos farsalon, farsala, diaugia
 
Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βιβλιοθήκη εντύπων, dimos farsalon, farsala, vivliothiki entupon Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, φωτογραφιες, dimos farsalon, farsala, photo gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βίντεο, dimos farsalon, farsala, video gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, αιτήματα πολιτών, dimos farsalon, farsala, aitimata politon

Επικοινωνία

Τηλ. 24913 50100

Fax  24910 23914

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στατιστικά

Επισκέπτες461837

myWikipedia

Δήμος Φαρσαλων wikipedia, Φάρσαλα wikipedia, dimos farsalon wikipedia, farsala wikipedia

facebook-logo copy twitter logo   

© 2012-2013 Δήμος Φαρσάλων. All rights reserved | Ανάπτυξη και Φιλοξενία Ιστοσελίδας ItBiz