LOADING
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.enas_sunxronos_toposgk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.farsala-dimarxeiogk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.akropoligk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.braxos_akropolisgk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.enas_topos_emfortosgk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.farsala-karamixougk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.i-pistigk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.farsala_enipeas_2gk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.enipeas_2gk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.eidulliaka-topiagk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.deksamenesgk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.thalassagk-is-93.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow.top-apidanos-potamosgk-is-93.jpg

Ορμάν Μαγούλα - εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

    Ο Δήμος Φαρσάλων τέλεσε την Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017, για την επέτειο των 73 χρόνων, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους σαράντα απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους, στις 31 Μάη 1944, στη θέση Ορμάν Μαγούλα του οικισμού Κάτω Δασολόφου.

orman1

    Η εκδήλωση μνήμης άρχισε στις 11.00 π.μ., σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία συγγενών των θυμάτων, του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, του πρώην Δημάρχου Πορταριάς Πηλίου Βασιλείου Κοντορίζου, του Αντιδημάρχου Ηλία Χολέβα, του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Τύμπα, του Προέδρου της Τ.Κ. Δασολόφου Χρήστου Βασιλόπουλου, των Δημοτικών Συμβούλων Δέσποινα Συροπούλου, Κική Παναγιωτοπούλου, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου και Σπύρος Τσιάμπας και κατοίκων της περιοχής.
    Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν ομιλίες για το ιστορικό της εκτέλεσης των 40 πατριωτών από τους: Βασίλειο Κοντορίζο, πρώην Δήμαρχο Πορταριάς Πηλίου και Άρη Καραχάλιο, Δήμαρχο Φαρσάλων και εν συνεχεία έγινε προσκλητήριο των εκτελεσθέντων.


    Ομιλία πρώην Δημάρχου Πορταριάς Πηλίου Βασιλείου Κοντορίζου:

«Ιστορία σημαίνει γνώση. Σημαίνει μνήμη και κυρίως ....καθαρή εθνική μνήμη, αμόλυντη από κάθε μορφής κομματισμό, που επιδιώκει να την μετατρέψει σε εργαλείο σκοπιμοτήτων.
Βρισκόμαστε και πάλι φέτος στον ιερό αυτό χώρο της θυσίας των δεκάδων συμπατριωτών μας από το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή του, οι οποίοι, πριν από 73 χρόνια, στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κατοχής, έπεσαν θύματα του μίσους των κατακτητών και των ντόπιων προδοτών συνεργατών τους.
Ο κτηνώδης απαγχονισμός των 40 αθώων πατριωτών, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου γυναίκας, ως αντίποινα για την επίθεση των αντιστασιακών δυνάμεων του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών και των ΕΑΣΑΔιτών προδοτών, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμάν Μαγούλα, είναι το απεχθές ιστορικό γεγονός.
Οι δυνάμεις της οργανωμένης λαϊκής αντίστασης αγωνίζονταν τότε για να ματαιώσουν την διαρπαγή των σιτηρών του θεσσαλικού κάμπου από τους ναζί, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους ντόπιους εγκληματίες των ΕΑΣΑΔ διέπραξαν ένα ακόμη έγκλημα πολέμου εις βάρος αθώων αμάχων.
Την βαρβαρότητα των Γερμανών μπορεί κανείς να την ερμηνεύσει. Ήταν ξένοι εχθροί, με ψυχές δηλητηριασμένες από την σατανική χιτλερική ιδεοληψία.
Την κτηνωδία, όμως, των ΕΑΣΑΔιτών αλητών εις βάρος των Ελλήνων συμπατριωτών τους δεν τη χωράει ο νους του ανθρώπου.
Διέπραξαν απείρως χειρότερα εγκλήματα κατά της πατρίδας που τους γέννησε και του λαού της, απ' όσα οι ξένοι κατακτητές! Επιβεβαιώνεται έτσι δραματικά το ιστορικό αξίωμα ότι η ειδεχθέστερη μορφή πολέμου είναι η εμφύλια διαμάχη. Οι ξένοι λαοί, μετά τον τερματισμό του μεταξύ τους πολέμου, σύντομα συνάπτουν πάλι διπλωματικές σχέσεις. Οι λαοί όμως, που διχάζονται εμφυλιοπολεμικά, φέρουν για δεκαετίες στο συλλογικό τους υποσυνείδητο πληγές δυσεπούλωτες, ιδιαίτερα μάλιστα όπου υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες επιμένουν να τις διατηρούν ανοιχτές.
Σήμερα, παριστάμεθα στον ιερό αυτόν τόπο ως Έλληνες πατριώτες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ως πατριώτες τιμούμε την μνήμη των αδικοχαμένων αθώων πατριωτών από τις δυνάμεις του κακού και προσφέρουμε το δάκρυ της καρδιάς μας ως σπονδή στη μεγάλη τους θυσία.
Ως Χριστιανοί συμπροσευχόμαστε με την Εκκλησία μας για την ανάπαυση των ψυχών τους και υποσχόμαστε να διατηρούμε ακέραια και συνεχή την ιστορική μας μνήμη. Γιατί όποιος λαός ξεχνάει ή διαγράφει το ιστορικό του παρελθόν, είναι καταδικασμένος να διαγραφεί ο ίδιος από την ιστορία.»

    Ομιλία Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, με την οποία ο Δήμαρχος σκιαγράφησε τα γεγονότα της εποχής, με βάση τέσσερα έγγραφα, που βρέθηκαν σε φάκελο της τότε κοινότητας Δασολόφου:

«Σας καλωσορίζω σε αυτόν εδώ το μαρτυρικό τόπο, όπου την 31η Μαΐου 1944, πριν 73 χρόνια 40 Έλληνες πατριώτες εκτελέσθηκαν με απαγχονισμό από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους.
Ιδιαίτερα καλωσορίζω τους συγγενείς των εκτελεσθέντων πατριωτών, που παρευρίσκονται σήμερα μαζί μας και τιμούν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση.
Εκδήλωση μνήμης, ιστορικής μνήμης και ημέρας απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης.
Σε εκείνους που αγωνίσθηκαν και παρέμειναν πιστοί μέχρι τέλους, σε αξίες και ιδανικά.
Σε εκείνους που εκτελέστηκαν περήφανοι για τις ιδέες και τα πιστεύω τους.
Σήμερα, στο χώρο τούτο, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του λαού μας.
Αυτή είναι η ιστορική ευθύνη μας και αυτή επιτελούμε απέναντι σε αυτούς, που με τις ηρωϊκές πράξεις τους σηματοδοτούν την ιστορία, αλλά και απέναντι στις γενεές που έρχονται.

Επιτρέψτε μου, να σκιαγραφήσω τα πράγματα με βάση τέσσερα έγγραφα, που ευρέθησαν σε φάκελο της τότε κοινότητας Δασολόφου:

α. Μία ανακοίνωση, χωρίς ημερομηνία, ακριβές αντίγραφο για την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Φελντ Κομμαντάνς.

β. Μία βεβαίωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της 4ης Φεβρουαρίου 1983 – Κατάλογος Εκτελεσθέντων.

γ. Την από 15 Απριλίου 1980 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Δασολόφου, «περί καθιερώσεως τελέσεως επιμνημοσύνου δεήσεως την 30η Μαΐου, εκάστου έτους, για τους 40 εκτελεσθέντες στον Κάτω Δασόλοφο υπό των Γερμανών, κατά την κατοχήν».

δ. Την από το Μάιο του 2013 ανάρτηση του Δήμου Φαρσάλων για την εκδήλωση μνήμης, με παράθεση του χρονικού της εκτέλεσης, όπως εκφωνήθηκε από τον Θανάση Θεοχάρη, αντιστασιακό, κάτοικο Σιτοχώρου.

α. Ανακοίνωσις, άνευ ημερομηνίας
«Την 24ην Μαΐου 1944, κομμουνιστική τρομοκρατική ομάς επετέθη εναντίον αμαξοστοιχίας επί της γραμμής Τρικάλων-Βόλου και εις τον Σταθμόν Ορμάν Μαγούλα, τραυματίσασα και φονεύσασα αριθμόν τινά Γερμανών στρατιωτών. Επειδή ετραυματίσθη και απήχθη αριθμός τις Ελλήνων πολιτών, αποδεικνύεται σαφώς, ότι οι εγκληματίαι ούτοι ευρισκόμενοι εις την υπηρεσίαν της Μόσχας, δεν διστάζουν να προξενήσουν εις ειρηνικάς ελληνικάς οικογενείας βαρύ πένθος. Ο Γερμανικός Στρατός, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί Πολσεβικικάς μεθόδους και εγκλήματα και θεωρεί εαυτόν ηναγκασμένον να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα. Εις αντίποινα διά την επίθεσην ταύτην, απηγχονίσθησαν, κατά τον στρατιωτικό νόμον, 40 πρόσωπα, κρατούμενα παρά των Γερμανικών Αρχών και καταγόμενα εκ της περιφέρειας ταύτης, άτινα καθώς απεδείχθη πλήρως ευρίσκοντο εις σχέσεις μετά των τρομοκρατικών ομάδων.
Ο Φέλντ Κομμαντάνς»

β. Βεβαίωσις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της 4ης Φεβρουαρίου 1983
«Βεβαιούται, ότι οι αναφερόμενοι (σαράντα τον αριθμόν) στην παρακάτω κατάσταση εκτελέστηκαν με απαγχονισμό από τις Γερμανικές Αρχές Κατοχής την 31η Μαίου 1944 στο ΟΡΜΑΝ ΜΑΓΟΥΛΑ (σημερινό Δασόλοφο του Νομού Λαρίσης).

γ. Η με αριθμό 7/15-4-1980 απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου Δασολόφου, με την οποία έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτή η εισήγηση του Προέδρου, Γεωργίου Σπανού και αποφασίσθηκε η καθιέρωση της 30ης Μαΐου κάθε έτους ως ημερομηνίας τελέσεως επιμνημοσύνου δεήσεως στο μνημείο Σ.Σ. Κάτω Δασολόφου.
Υπερψήφισε ο εισηγητής Πρόεδρος Γ. Σπανός και ο Νικόλαος Μακρυγιάννης, κατεψήφισαν οι Θεόδωρος Μανίκας και Βασίλειος Ντοκούζης, με απόντα τον Ευάγγελο Ντοκούζη.

δ. Το χρονικό της ημέρας από τον Θανάση Θεοχάρη, Μάιος 2013

«Στις 23 Μάη 1944, γίνεται γνωστό ότι πρόκειται να μεταβεί για το Βόλο ισχυρή δύναμη ταγματασφαλιτών του ΕΑΣΑΔ.
Αμέσως, μία ίλη ιππικού με διοικητή τον αξιωματικό Κοντούλη και καπετάνιο τον Μίμη Μπουκουβάλα έρχεται στο δάσος του Ορμάν Μαγούλα και περιμένει ειδοποίηση. Επίσης, αρκετή δύναμη του ΕΛΑΣ της Επαρχίας μετακινείται τη νύχτα για την ίδια θέση.
Στις 24 Μάη, ο σταθμάρχης του Δεμερλί ειδοποιεί με τηλέγραφο το σταθμάρχη Ορμάν Μαγούλα, ότι τρία βαγόνια με ΕΑΣΑΔίτες ταξιδεύουν για το Βόλο. Ο ΕΛΑΣ πιάνει θέσεις μέσα στα σπαρτά κοντά στο σταθμό και στον πάνω όροφο του κτιρίου, ο ΕΑΜ στη δεύτερη ζώνη για εφεδρεία. Μόλις το τρένο έφτασε, κάποιος φωνάζει με τον τηλεβόα, ότι θέλουν τους προδότες του ΕΑΣΑΔ. Οι Γερμανοί αντιδρούν με χειροβομβίδες και μυδράλια και ο ΕΛΑΣ με πολυβόλα. Γίνεται μάχη με τέσσερις (4) Γερμανούς νεκρούς και δύο (2) ΕΛΑΣίτες τραυματίες.
Στις 29 Μάη καταφθάνει φάλαγγα από Τζέημς γερμανικά. Από το ένα κατεβαίνουν άνδρες του ΕΑΣΑΔ Δεμερλί και από το άλλο όμηροι από στρατόπεδα του Βόλου και της Λάρισας – ανάμεσά τους και ο ΕΛΑΣίτης Νίκος Μάντζαρης από το Πολυνέρι. Οι ΕΑΣΑΔίτες κρεμούν σχεδόν γυμνούς σαράντα (40) πατριώτες (39 άνδρες και 1 γυναίκα) στα δένδρα και στα κτίρια του Σταθμού.
Τα θύματα ήξεραν, ότι πάνε για εκτέλεση και είχαν το κουράγιο να μας αφήσουν τα ονόματά τους σε μία κάλτσα, που τη βρήκαν οι πατριώτες, που τους ξεκρέμασαν και φρόντισαν για την ταφή τους σε ομαδικό τάφο.
Μετά από αυτή τη βίαιη εκτέλεση, ο κόσμος εξαγριώθηκε. Στις 18 Ιούνη κατεβαίνουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας 1.000 γυναίκες της επαρχίας μας στο γερμανικό φρουραρχείο (σπίτι Τσιτσιλώνη) και ζητούν να σταματήσει η τρομοκρατία, τα πλιατσικολογήματα και να διαλυθεί ο ΕΑΣΑΔ».

Και καταλήγει την ομιλία του ο Θανάσης Θεοχάρης:
«Αργότερα, ο ΕΑΣΑΔ εισέπραξε αυτό που του άξιζε, όταν ο ΕΛΑΣ χτύπησε τους προδότες στη φωλιά τους στο Δεμερλί, στις 1-2 Σεπτέμβρη 1944 και τους διέλυσε».

Φίλοι και φίλες,
Ο Δήμος Φαρσάλων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/5/2017 αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Τ.Κ. Δασολόφου, Χρήστου Βασιλόπουλου, και την εισήγηση του Αντιδημάρχου, Δημητρίου Μπαμπανίκα, και αποφάσισε να καθιερώσει την 31η Μαΐου κάθε έτους, ως ημέρα μνήμης και τιμής των εκτελεσθέντων πατριωτών.

Θέλουμε να διατηρηθεί άσβεστη η ιστορική μνήμη και η θυσία των εκτελεσθέντων.

Θέλουμε να τιμούμε τους πατριώτες που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Θέλουμε τα μηνύματα της θυσίας να μην καταπέσουν στη λήθη και την άγνοια.

Να μην ξεχνούμε τις θλιβερές, μα και ηρωικές επετείους του λαού μας και τα μηνύματα θάρρους και ιδανικών, που εκπέμπουν αυτές, για αρχές και αξίες, με κυρίαρχες τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και των κανόνων της ηθικής, αλλά και της εδραίωσης της ειρήνης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τιμή και δόξα στους Μάρτυρες της Ελευθερίας».

    Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τους κατοίκους της Πορταριάς Πηλίου εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δασολόφου, τον Δήμαρχο Φαρσάλων και εκ μέρους της Παράταξης Θεσσαλών Συμπολιτεία τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Τύμπα.

orman2

orman3

orman8

orman4

orman5

orman6

orman7

 

Επικαιρότητα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

11-12-2017

Χριστούγεννα στην πόλη μας

Χριστούγεννα στην πόλη μας

    Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλη...

11-12-2017

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Φαρσάλων του Σωτή…

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Φαρσάλων του  Σωτήρη Γιαννακόπουλου & των Φαρσαλινών υποψηφίων στο Επιμελητήριο Λάρισας

      Τον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο επισκέφτ...

06-12-2017

Συναυλία Στήριξης και Αλληλεγγύης με Σολ…

Συναυλία Στήριξης και Αλληλεγγύης με Σολίστ τον Βασίλη Λέκκα και την συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων του Δήμου Φαρσάλων

   Την Πέμπτη 14/12/2017 και ώρα 08:00μμ, στο Πολιτιστικό ...

06-12-2017

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου 2018 - Σύσκεψη Π…

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου 2018 - Σύσκεψη Προέδρων των Τ.Κ. του Δήμου Φαρσάλων

    Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρί...

06-12-2017

Αποστολή αγαθών στους πλημμυροπαθείς της…

Αποστολή αγαθών στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

     Ο Δήμος Φαρσάλων συγκέντρωσε τρόφιμα για τους πλ...

30-11-2017

Θωράκιση του Δήμου Φαρσάλων με Λεπίδες Α…

Θωράκιση του Δήμου Φαρσάλων με Λεπίδες Αποχιονισμού

  Ο Δήμος Φαρσάλων εν όψει της χειμερινής περιόδου και για την αν...

30-11-2017

Συνεχίζονται οι Προβολές Κινηματογραφικώ…

Συνεχίζονται οι Προβολές Κινηματογραφικών Ταινιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων

     Οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Πολιτ...

27-11-2017

Προμήθεια και διανομή δενδρυλλίων στον Δ…

Προμήθεια και διανομή δενδρυλλίων στον Δήμο Φαρσάλων

    Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 διανεμήθηκαν περί τ...

27-11-2017

Εκδηλώσεις και Εξετάσεις για την Οστεοπό…

Εκδηλώσεις και Εξετάσεις για την Οστεοπόρωση στα Φάρσαλα και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φαρσάλων

    Το Σάββατο, 25/11/2017 και ώρα 10:30 ο Δρ. Στέφανος...

27-11-2017

Το σκάκι στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκ…

Το σκάκι στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φαρσάλων

    Το σκάκι μπαίνει δυναμικά στα νηπιαγωγεία και στα δ...

24-11-2017

17η Νοεμβρίου - Ο Δήμος Φαρσάλων τιμά τη…

17η Νοεμβρίου - Ο Δήμος Φαρσάλων τιμά την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

   Με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Η...

24-11-2017

ΚΕΠ Υγείας - Εκδηλώσεις για την Οστεοπόρ…

ΚΕΠ Υγείας - Εκδηλώσεις για την Οστεοπόρωση

   Το Σάββατο 25/11/2017 και ώρα 10:30 ο Δρ. Στέφανος Λαζα...

23-11-2017

Προβολές Κινηματογραφικών Ταινιών στο Πο…

Προβολές Κινηματογραφικών Ταινιών στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων

    Ο Δήμος Φαρσάλων ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κο...

22-11-2017

Έκκληση για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς…

Έκκληση για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

    Έκκληση για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Α...

22-11-2017

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας - 3ο Δημοτικό …

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας - 3ο Δημοτικό Σχολείο - Άγαλμα Αχιλλέα

    Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου Δημοτικού σχο...

22-11-2017

Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών από τον Δήμο …

Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών από τον Δήμο Φαρσάλων

     Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχε για ακόμη μία φ...

22-11-2017

Αγιασμοί στις Δομές της ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ.

Αγιασμοί στις Δομές της ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τελέστηκε ο καθιε...

16-11-2017

Σύσκεψη Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του…

Σύσκεψη Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαρσάλων

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στο γραφείο του Δημάρχου Φαρσάλων συνεδρ...

16-11-2017

Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμ…

Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού Δήμου Φαρσάλων

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη...

16-11-2017

Έργα υποδομής στον Δήμο Φαρσάλων - Υπογρ…

Έργα υποδομής στον Δήμο Φαρσάλων - Υπογραφή Συμβάσεων Υλοποίησης

      Τις συμβάσεις εκπόνησης δώδεκα (12) έργων...

14-11-2017

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

    ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας πρ...

09-11-2017

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) – Ο Δήμα…

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) – Ο Δήμαρχος Φαρσάλων απαντά σε Ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Σ.Ε.Π.

    Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), στο πλαίσιο της...

02-11-2017

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων στα Γιαννιτσ…

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων στα Γιαννιτσά

    Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στα Γιαννιτσά, η Δημοτική Χ...

02-11-2017

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας - Το 2ο Δημοτι…

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας - Το 2ο Δημοτικό σχολείο Φαρσάλων στις παραδοσιακές δεξαμενές του Βαρουσίου

    Τη μεγάλη λιθόκτιστη δεξαμενή ύδρευσης στο Βαρούσι,...

01-11-2017

Ορισμός νέας Αντιδημάρχου

Ορισμός νέας Αντιδημάρχου

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        ...

01-11-2017

Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά …

Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30/10/2017, στο...

30-10-2017

Τα Φάρσαλα τιμούν το έπος του ’40

Τα Φάρσαλα τιμούν το έπος του ’40

        Η σπουδαία επέτειος της 28ης Οκ...

25-10-2017

Δήλωση παραίτησης Αντιδημάρχου Νίκου Τρι…

Αρ.Πρωτ:16696/24.10.2017 ΠΡΟΣΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Του...

24-10-2017

Ονοματοθεσία του σκοπευτηρίου Φαρσάλων σ…

Ονοματοθεσία του σκοπευτηρίου Φαρσάλων σε "Σκοπευτήριο Ιάκωβος Λεβής"

   Με την συμμετοχή 95 σκοπευτών από όλη την Ελλάδα διεξήχ...

24-10-2017

Μνημόσυνο για τους 10 πατριώτες που εκτε…

Μνημόσυνο για τους 10 πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Βρυσιά

    Μνημόσυνο για τους 10 πατριώτες που εκτελέστηκαν στις 1...

20-10-2017

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην ψηλάφηση του …

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην ψηλάφηση του μαστού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

   Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για...

20-10-2017

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι …

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

   Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Δήμο Φαρσάλων, τη Δευτέρα...

17-10-2017

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας: «Μια μέρα στη…

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας: «Μια μέρα στην ανασκαφή της αρχαίας Σκοτούσσας»

    Την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 16 Οκτωβ...

16-10-2017

Αρχαία Σκοτούσσα - εκδήλωση για τα 4 χρό…

Αρχαία Σκοτούσσα - εκδήλωση για τα 4 χρόνια αρχαιολογικών ερευνών

    Στην κατάμεστη, από εκατοντάδες πολίτες, αίθουσα το...

16-10-2017

Επίσκεψη Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίν…

Επίσκεψη Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στον Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο

    Ως τόπο με μεγάλες προοπτικές στην παραγωγή και ω...

11-10-2017

Οι Γιατροί του Κόσμου στα Φάρσαλα για δε…

Οι Γιατροί του Κόσμου στα Φάρσαλα για δεύτερη χρονιά

  Ο Δήμος Φαρσάλων προσκάλεσε και φιλοξένησε στις 28 & 29 Σ...

Διαδραστικός χάρτης

banner

Επιλογή Γλώσσας


Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, διαύγεια, dimos farsalon, farsala, diaugia
 
Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βιβλιοθήκη εντύπων, dimos farsalon, farsala, vivliothiki entupon Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, φωτογραφιες, dimos farsalon, farsala, photo gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βίντεο, dimos farsalon, farsala, video gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, αιτήματα πολιτών, dimos farsalon, farsala, aitimata politon

Επικοινωνία

Τηλ. 24913 50100

Fax  24910 23914

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στατιστικά

Επισκέπτες426886

myWikipedia

Δήμος Φαρσαλων wikipedia, Φάρσαλα wikipedia, dimos farsalon wikipedia, farsala wikipedia

facebook-logo copy twitter logo   

© 2012-2013 Δήμος Φαρσάλων. All rights reserved | Ανάπτυξη και Φιλοξενία Ιστοσελίδας ItBiz