LOADING
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.ach_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.akropoligk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.thetis1gk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.apidanos_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.tafos2_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.dejam_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeasgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.kalitheagk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.skotoussa_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.demerliotissagk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.upapantigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.agioi_anarguroigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.konakigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeas_potgk-is-159.jpg

A+ A A-
02 Μαϊ

Συνέντευξη του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου στην εφημερίδα Νέα Φάρσαλα - 26 Απριλίου 2019 (Β΄ μέρος)

sinenteuksi4a

sinenteuksi5

sinenteuksi6

Κατόπιν διαμαρτυριών συμπολιτών μας σε κοινότητες, πείτε μας, σας παρακαλώ ποια έργα οδοποιίας έχουν δρομολογηθεί ή δρομολογούνται, ποια όχι και για ποιο λόγο;
Κατ' αρχήν να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι τα αναγκαία έργα οδοποιίας στις κοινότητες, δηλαδή στα 56 χωριά και οικισμούς είναι αρκετά. Ιδιαίτερα σε χωριά όπως Σταυρός, Κρήνη, Αμπελειά, Σκοτούσα, Σκοπιά απαιτούνται εκτεταμένα και μεγάλα έργα οδοποιίας, χωρίς να σημαίνει τούτο ότι δεν απαιτούνται και στα υπόλοιπα, αλλά και στις συνδετήριες οδούς μεταξύ χωριών και οικισμών, όπως Κρήνη-Αύρα-Υπέρεια ή Ανωχώρι-Ευύδριο. Είναι σαφές όμως και κατανοητό ότι για την ολοκλήρωση των έργων οδοποιίας στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου απαιτούνται μεγάλα χρηματικά κονδύλια, τα οποία δεν υφίστανται και επιπλέον δεν υπάρχουν πηγές χρηματοδότησης εθνικές ή ευρωπαϊκές, καθόσον θεωρείται ότι τα αυτά έργα οδοποιίας στη χώρα έχουν υλοποιηθεί επαρκώς και δεν χρηματοδοτούνται, πλην εξαιρέσεων, όπως παραδείγματι σε περίπτωση ζημιών σε οδόστρωμα από θεομηνία.
Πάρα ταύτα, υφίστανται ήδη σε διαδικασία υλοποίησης δύο εργολαβίες ασφαλτικών έργων του τεχνικού προγράμματος έτους 2018 ύψους Π/Υ €300.000,00 με τοπικές εργοληπτικές επιχειρήσεις και εξ αυτών η μία στην είσοδο του οικισμού Ανωχωρίου και η δεύτερη σε αποκαταστάσεις οδοποιίας στις κοινότητες (Σταυρός, Κατωχώρι, Πολυνέρι, Ευύδριο κ.λ.π). Επιπλέον, δρομολογήθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα έτους 2019 έτερη μελέτη ασφαλτικών έργων ύψους Π/Υ € 400.000,00, που αφορά σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων της πόλης και των χωριών. Όλα τα παραπάνω, υλοποιούνται με δημοτικούς πόρους και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων της τάξης του 55-60%, με συνέπεια να ανακυκλώνουμε διαρκώς τα ποσά των υψηλών εκπτώσεων για παραγωγή έργου.
Επιπλέον, είναι ήδη γνωστό στους αναγνώστες σας, ότι κατόπιν υποβολής μελετών σε προγράμματα αγροτικής οδοποιίας με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, εντάξαμε δύο σπουδαία έργα ασφαλτοστρώσεων εκ των οποίων το ένα στη γνωστή «Βλαχόστρατα» μεταξύ Χαλκιάδων και Δασόλοφου μήκους 7,5 Km και Π/Υ € 1,3 εκατ. Και το δεύτερο στην παράλληλη της σιδηροδρομικής γραμμής οδό Σταυρός –Ν. Μοναστήρι μήκους 3,3 Km και Π/Υ € 600.000,00.Πρόκειται για δύο μεγάλα έργα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, διενεργήθηκαν οι δημοπρασίες, ανακηρύχθηκαν οι μειοδότες που επίσης είναι τοπικές εταιρίες, με εκπτώσεις της τάξης του 60% και είμαστε στο στάδιο υπογραφής των προβλεπόμενων συμφωνητικών με τις εργοληπτικές επιχειρήσεις.
Κλείνοντας σας γνωρίζω ότι ήδη ολοκληρώσαμε και τεχνική μελέτη ασφαλτόστρωσης του δρόμου από το στρατόπεδο της ΠΑΠ μέχρι το Δίλοφο μήκος 8 Km και προχωρούμε στη σύνταξη νέας για το δρόμο Κιτίκι-Δενδροχώρι, για να γίνει δυνατή η διεκδίκηση ένταξης και αυτού του έργου σε όποιο μελλοντικό πρόγραμμα ήθελε προκηρυχθεί. Ένα σπουδαίο έργο που όποτε ήθελε εκτελεσθεί θα συνδέσει τα παραπάνω χωριά μεταξύ τους, αλλά και περαιτέρω τη Σκοπιά με την έδρα του Δήμου, με σύντομη διαδρομή μέσω Διλόφου.

 

Κατά καιρούς και κυρίως κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, ακούγονται παράπονα από Κοινότητες για έλλειψη έργων υποδομής. Σαφώς η ερήμωση των χωριών μας προκύπτει από την έλλειψη νέων επειδή δεν προσφέρεται εργασία, πράγμα το οποίο συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Τι έχετε να πείτε στους κατοίκους αυτούς που κρίνουν ότι παραμελήθηκαν από τον Δήμο;
Η ερώτησή σας είναι πολύ γενική και όχι συγκεκριμένη, οπότε αντίστοιχη θα είναι και η απάντηση.. Είναι γνωστό ότι κάθε κοινότητα αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα, χωρίς όμως τούτο να σημαίνει ότι ελλείπουν τα έργα υποδομής, δηλαδή δίκτυο ύδρευσης, δίκτυο απορροής των βρόχινων υδάτων, πλατείες, παιδικές χαρές, αντιπλημμυρικά έργα. Τόσα και όποια προβλήματα στις κοινότητες ανακύπτουν από τη διαρκή μείωση του πληθυσμού (πλην ολίγων εξαιρέσεων χωριών), από την εγκατάλειψη κατοικιών και οικοπέδων, από το κλείσιμο καφενείων, την παντελή έλλειψη παιδιών και νέων. Η δυσμενής αυτή συνέπεια είναι ολοφάνερη και σαφώς αρνητική για τη γενική εικόνα συγκεκριμένων χωριών.
Πάρα ταύτα και τη γενική κατάσταση της χώρας και της αυτοδιοίκησης κατά τα χρόνια της διοίκησής μας πραγματοποιήσαμε σπουδαία έργα και δράσεις σε χωριά, τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα, που τέτοια δεν είχαν πραγματοποιηθεί κατά τις προηγούμενες τρείς θητείες των καποδιστριακών Δήμων, δηλαδή της περιόδου 1998-2010, κατά την οποία η χώρα και η αυτοδιοίκηση διέθετε άφθονο χρήμα και πιστώσεις.
Υπενθυμίζω ενδεικτικά: Δημιουργήσαμε τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στις κοινότητες Βασιλί, Σταυρός και Ρευματιά, τα οποία στεγάσαμε σε εγκατελειμμένα κοινοτικά κτίρια και δώσαμε ζωή και διαρκή κίνηση σε αυτά τα χωριά. Διατηρήσαμε τον υπό κατάρρευση Παιδικό σταθμό Ρευματιάς, εξαιτίας των υπέρμετρων οφειλών προς τρίτους ύψους μεγαλύτερου των 500.000,00 ευρώ και αποπληρώσαμε αυτές. Κατασκευάσαμε, επισκευάσαμε, συντηρήσαμε, ηλεκτροδοτήσαμε γήπεδα ποδοσφαίρου σε σωρεία χωριών και ενδεικτικά σε Άγιο Γεώργιο, Αμπελειά, Βασιλί, Δίλοφο, Κρήνη, Σταυρό, Υπέρεια. Επεκτείνουμε τα δίκτυα οδοφωτισμού σε όλα τα χωριά του Δήμου με εκατοντάδες νέες κολώνες φωτισμού, που προμηθευόμαστε από τοπική επιχείρηση και τοποθετούμε με το προσωπικό του Δήμου, ενώ αποκαταστήσαμε δεκάδες αυθαιρεσιών και ορατών παρανομιών σε δίκτυα και κολώνες. Ταυτόχρονα αποκαθιστούμε άμεσα και με το ίδιο προσωπικό του Δήμου κάθε καμένο λαμπτήρα, έναντι της προηγούμενης κατάστασης όπου ιδιωτικά συνεργεία έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως είχαν αναλάβει τις συντηρήσεις του οδοφωτισμού στους πρώην περιφερειακούς Δήμους. Τονίζω, ότι όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου εν έτει 2011 σε συγκεκριμένο οικισμό του Δήμου Πολυδάμαντα σε σύνολο 40 λαμπτήρων οι 36 ήταν κατεστραμμένοι. Και τούτο δεν αποτελούσε την εξαίρεση αλλά τον κανόνα, καίτοι διατίθονταν υψηλές ετήσιες αμοιβές σε ιδιωτικά συνεργεία.
Να θυμίσω τα δεκάδες τεχνικά μικροέργα που εκτελούμε στα χωριά του Δήμου μας, τα εκτεταμένα έργα οδοποιίας που πραγματοποιήσαμε κατά τα έτη 2013-2014 σε μικρούς δρόμους στο σύνολο των χωριών και ενδεικτικά Ασπρόγεια, Αργιθέα, Ερέτρια, Παλαιόμυλος, Βαμβακού, Υπέρεια, Σταυρός, Ευύδριο, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια στο Ευύδριο και μάλιστα μέχρι τον οικισμό Λόφος, τις πλακοστρώσεις σε άθλιες τσιμεντένιες πλατείες και ενδεικτικά Ασπρόγεια, Βασιλικά, Άνω Χαλκιάδες, Ρήγαιο και τώρα Υπέρεια. Την υδρευτική γεώτρηση στη Υπέρεια και μάλιστα μετά 16 έτη ύδρευσης του χωριού από γεώτρηση του ΤΟΕΒ, απ΄ όπου μεταφέρονταν το νερό σε επιφανειακό αγωγό. Τις αποκαταστάσεις των παιδικών χαρών και συντηρήσεις, με ίδιο προσωπικό, και όταν αυτές αγγίζουν τον αριθμό των 95 σε ολάκερο το Δήμο. Αλλά και τα ετησίως έργα αγροτικής και κτηνοτροφικής οδοποιίας για την πρωτογενή παραγωγή, με μικρές εργολαβίες της τάξης των 20.00,00 ευρώ, όταν μάλιστα εργολάβος πρώην καποδιστριακού Δήμου δικαστικά μας καταδίωκε για να εισπράξει το απίστευτο ποσό των 300.000,00 ευρώ για αγροτική οδοποιία που ανατέθηκε απευθείας και χωρίς διαγωνισμό το έτος 2010. Ας αντιληφθούμε το μέτρο σύγκρισης (20 προς 300) και ας κρίνουμε αναλόγως έργα και ημέρες ημών και των προγενεστέρων. Το σύνολο αυτού του μεγάλου έργου και εργασιών στις τοπικές υπηρεσίες το παρέχει ο δήμος με ίδιο προσωπικό και με μικρές εργολαβίες, έναντι των τεράστιων ποσών που δαπανόνταν ετησίως σε κάθε κοινότητα προ του έτους 2011. Οπότε κάθε σύγκριση με τα δεδομένα της προ κρίσεως εποχής είναι άτοπη και μακράν της πραγματικότητας, πολύ δε περισσότερο όταν ξαναθυμηθούμε την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης που συναντήσαμε στο σύνολο των κοινοτήτων όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου το έτος 2011, παρά το ότι μέχρι τότε οι πιστώσεις και οι χρηματοδοτήσεις έρρεαν σε αφθονία.

 

Κύριε Δήμαρχε, τα τελευταία χρόνια και ομολογούμε μέσα σε βαθιά οικονομική ύφεση της χώρας, καταφέρατε να δρομολογήσετε μία σειρά έργων ανάπλασης στη πόλη των Φαρσάλων. Ωστόσο παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή τους. Πείτε μας σας παρακαλώ την αιτία της καθυστέρησης και με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, πως βλέπετε να διαμορφώνεται η πόλη μας;
Κατά γενική ομολογία η πόλη βρέθηκε σε οργασμό έργων ανάπλασης που διαφοροποιούν την εικόνα της και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Έργα που για δεκαετίες αποτελούσαν ευσεβή πόθο καταφέραμε να τα κάνουμε πραγματικότητα. Ενδεικτικά αναφέρω: Ανάπλαση στο βόρειο μέτωπο της πόλης στο χώρο μεταξύ σταδίου και περιφερειακού. Ανάπλαση στο βορειοδυτικό τόξο της πόλης και στην περιοχή δυτικά του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, ανάπλαση των πηγών του Απιδανού, αναστήλωση και ανάδειξη αρχαίας Ακροπόλεως, αστικές αναπλάσεις στις οδούς Αχιλλέως, Λαρίσης, Λαμίας και Θέτιδος, αναπλάσεις περιοχής Αγίου Νικολάου, καθαρισμός κοίτης Απιδανού και μόρφωση των πρανών του ρέματος Αϊκλής, αποκαταστάσεις παραδοσιακών δεξαμενών, δημιουργία πλατείας Βράχων, Μικρασιατών και 2ου Λυκείου.
Ακόμη μέχρι σήμερα υλοποιείται το έργο της ανάπλασης στην οδό Θέτιδος από Λαρίσης (Eurobank) μέχρι και τον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το οποίο πραγματικά χρονοκαθυστερεί για λόγους αντικειμενικούς, καθόσον διέρχεται των βράχων των πηγών Απιδανού και της δυτικής αρχαίας πύλης και υφίσταντο συγκεκριμένα θέματα, τα οποία ξεπεράστηκαν.
Από έτος 2017 δρομολογήσαμε επίσης την ανάπλαση της οδού Λαμίας, από το ύψος του Ιερού Ναού μέχρι την έξοδο της πόλης, όπως και της οδού Βουλγαροκτόνων και Παπαφλέσσα, ένα σπουδαίο έργο με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, για το οποίο αυτές τις ημέρες υπογράφεται η εργολαβική σύμβαση, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Έτερο έργο αστικής ανάπλασης, αφορά στην περιοχή βόρεια του 1ου Γυμνασίου, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο δημοπράτησης, επίσης με κρατική χρηματοδότηση.
Πλειάδα έργων τα οποία προγραμματίζονται, μελετώνται, διεκδικούνται, εντάσσονται σε προγράμματα, χρηματοδοτούνται και ακολουθεί η διαδικασία του διαγωνισμού. Αναγκαίες ενέργειες για τις οποίες απαιτείται τήρηση του επιβαλλόμενου τύπου, διαφορετικά δεν υφίσταται χρηματοδότηση και σαφώς δεν εκτελείται έργο. Συνέπεια αυτών είναι να απαιτείται σωρεία ενεργειών, αποφάσεων και εγγράφων (96 τον αριθμό) και πάροδος ικανού διαστήματος (τουλάχιστον 14 μηνών) από την έγκριση της μελέτης για να ξεκινήσει η εκτέλεση ενός δημοτικού έργου. Τούτο επιβάλλεται υποχρεωτικά και δεσμευτικά και δεν είναι δυνατή η αποφυγή του, αλλά επιτυγχάνεται η διαφάνεια των διαδικασιών.
Οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις σαφώς και δεν ολοκληρώνουν τη στόχευση μας για να αποκτήσει η πόλη φυσιογνωμία σύγχρονη και φιλική προς τους δημότες μας. Ήδη, σχεδιάζουμε την ανάπλαση της περιοχής Κατράνα και την κατασκευή ανοικτού θεάτρου σε αυτή. Επίσης, προχωρούμε την σύνταξη αρχιτεκτονικής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή του Βαρουσίου συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Αγίου Δημητρίου, μεθοδεύουμε την ενοποίηση του πάρκου του Πολιτιστικού με το βόρειο πάρκο του Γυμναστηρίου και ταυτόχρονη κατασκευή ποδηλατοδρόμου για τους μικρούς συμπολίτες μας, εντάξαμε στο Τ/Π2019 και μέλλει να υλοποιηθεί η ανάπλαση της οδού Καναδά από την παιδική χαρά μέχρι τον 1ο παιδικό σταθμό και εκείθεν στην οδό Θέτιδος μέχρι την οδό Βόλου. Εξαγοράζουμε οικόπεδα από την ιδιωτική αγορά για δημιουργία πάρκων γειτονιάς (Καναδά και Βενιζέλου, Βαρούσι). Η αστική ανάπλαση της πόλης μας και η απόδοση του δημοσίου χώρου στους πολίτες είναι προϊόν διαρκούς προσπάθειας και σχεδιασμού.

 

Κύριε Δήμαρχε, άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι οδηγοί είναι οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Πολλοί οδηγοί αναγκάζονται να σταθμεύσουν ολιγόλεπτα τα οχήματά τους παράνομα σε πεζοδρομήσεις. Υπάρχουν σχέδια της Δημοτικής Αρχής για να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό;
Όπως επισημαίνετε και στην ερώτησή σας, η πόλη δεν αντιμετωπίζει αυτούσιο πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά αποκλειστικά πρόβλημα στάθμευσης, αποκλειστικά στην περιοχή του κέντρου, που γεννά κάποιες φορές και πρόβλημα στην απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων.
Θεωρώ ότι τρεις είναι οι βασικές γενεσιουργές αιτίες του ζητήματος:
• οι πολύ στενοί δρόμοι της πόλης μας,
• οι παλιές οικοδομές του κέντρου, που στερούνται χώρων parking, και
• η ενίοτε κακή οδηγική συμπεριφορά μερίδας των συμπολιτών μας, που μοιάζει να αγνοούν τα όσα επιτάσσουν οι κανόνες και οι νόμοι του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ο συνδυασμός των προαναφερθέντων μεγιστοποιεί το πρόβλημα.
Από την πρώτη στιγμή μας απασχόλησε η ανακούφιση του θέματος, όχι με πρόχειρες λύσεις, αλλά με μόνιμες επεμβάσεις. Οι προσπάθειές μας προσέκρουαν, κυρίως, στην ατελέσφορη αναζήτηση κεντρικών οικοπέδων (ιδιωτικών που θα μίσθωνε ο Δήμος) για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων στάθμευσης.
Παρά ταύτα, δημιουργήσαμε δύο σημαντικούς χώρους στις παρυφές του κέντρου. Ο πρώτος δημιουργήθηκε με την ευρεία ανάπλαση της περιοχής των Πηγών του Απιδανού, ενώ ο δεύτερος στη βόρεια είσοδο της πόλης, χωρητικότητας ογδόντα (80) οχημάτων. Κατασκευάσαμε και έναν τρίτο επί της οδού Θέτιδος, μικρής, όμως, δυναμικότητας.
Επιπρόσθετα, η επικείμενη ανακατασκευή του αύλειου χώρου του παλαιού διδακτηρίου του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, επ' ευκαιρίας της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου, θα προσφέρει επιπλέον θέσεις στάθμευσης.
Όπως για όλα τα θέματα που άπτονται στη διοίκηση του Δήμου μας, στον πολιτικό στρατηγικό μας σχεδιασμό υιοθετούμε τις σύγχρονες ευρωπαϊκές επιταγές. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη μελετάται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Φαρσάλων, όπου προβλέπονται αστικές επεμβάσεις ευρείας κλίμακας για το σύνολο της πόλης.
Επικουρική της ανακούφισης του προβλήματος είναι επίσης, η λειτουργία δύο (2) κεντρικότατων ιδιωτικών parking.
Πάντως, θα ήθελα και πάλι να σταθώ σε κάτι που και στο παρελθόν είχα επισημάνει: Πιστεύω ακράδαντα ότι επιβάλλεται να αλλάξει η οδηγική μας κουλτούρα και συμπεριφορά. Το μέγεθος του αστικού σχηματισμού της πόλης μας είναι τέτοιο που προσφέρεται για τη μετακίνηση δίχως όχημα. Η λογική «καβάλα πάνε στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε», που για δεκαετίες ίσχυε στην καθημερινότητα της ελληνικής επαρχίας και βάσει της οποίας οι χρήστες των δημοσίων οδών συμπεριφέρονταν ως να βρίσκονταν στην ιδιοκτησία τους εκ των πραγμάτων πρέπει να εγκαταλειφθεί και όλοι να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι τα όρια των δικαιωμάτων μας, να πάψουμε να καταστρατηγούμε τα δικαιώματα των άλλων, να τους σεβαστούμε ώστε να γίνει η ζωή μας πιο λειτουργική και αρμονική.

Κλείνοντας τη συνέντευξη αυτή, θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω για την ευγενική φιλοξενία και να σας ευχηθώ για τη σημαντική επέτειο των είκοσι έξι (26) χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας της εφημερίδας σας στα τοπικά δρώμενα, διαβεβαιώνοντας σας ότι θα παραμείνω σταθερός υποστηρικτής της πολυφωνίας και της δημοκρατίας.
Ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι, αποδεδειγμένα και πέραν πάσης αμφισβήτησης, επί οχτώ (8) χρόνια οδήγησα το τιμόνι του Δήμου σταθερά, δυναμικά και αποτελεσματικά, κατορθώνοντας να κάνω μεγάλα και πολλά έργα, τέτοια που δεν είχε γνωρίσει ποτέ στο παρελθόν η πόλη των Φαρσάλων και οι κοινότητες, τα οποία άλλαξαν καθοριστικά την εικόνα και τον ρυθμό του τόπου και έφεραν την καθημερινότητα του πολίτη πιο κοντά στις σύγχρονες απαιτήσεις. Χρησιμοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, για πρώτη φορά έγιναν, σε τέτοια έκταση και ευρείας κλίμακας έργα αστικών αναπλάσεων, έργα βασικών υποδομών, σημαντικά έργα στο περιβαλλοντικό – ενεργειακό πεδίο, έργα κοινωνικής πολιτικής και ουσιαστικής πρόληψης υγείας, για να μην αναφέρουμε τα έργα σε όλο το φάσμα του πολιτισμού. Το έργο μας είναι πολυβραβευμένο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και αποτελεί μοντέλο μίμησης.
Εύχομαι από καρδιάς, σε όλους τους ανθρώπους του τόπου, Καλό Πάσχα και ουσιαστική Ανάσταση!

Επικαιρότητα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

21-08-2019

Κάστρο Καλλιθέας - Έκδοση Αρχαιολογικού …

Κάστρο Καλλιθέας - Έκδοση Αρχαιολογικού Οδηγού

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος δέχθ...

20-08-2019

Υλοποίηση τεχνικών έργων - Υπογραφές συμ…

Υλοποίηση τεχνικών έργων - Υπογραφές συμβάσεων

1) Την Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεσ...

12-08-2019

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό…

Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Απελευθέρωσης της πόλης των Φαρσάλων

    ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣας πρ...

06-08-2019

15o πρωτάθλημα 5x5 ΤΟΥ Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.…

15o πρωτάθλημα 5x5 ΤΟΥ Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ. - Τελικοί εφήβων και ανδρών

Με τους τελικούς εφήβων και ανδρών που διεξήχθησαν την Τρίτη 30/7 ολοκ...

01-08-2019

Αγροτική οδοποιία Βλαχόστρατα Πολυδάμαντ…

Αγροτική οδοποιία Βλαχόστρατα Πολυδάμαντα - υπογραφή σύμβασης έργου

Την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση το...

01-08-2019

Αποκατάσταση πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείο…

Αποκατάσταση πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων - υπογραφή σύμβασης έργου

Την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση ...

01-08-2019

Υπογραφές συμβάσεων τεχνικών έργων του Δ…

Υπογραφές συμβάσεων τεχνικών έργων του Δήμου Φαρσάλων

1) Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση ...

19-07-2019

Πολιτιστικός Αύγουστος 2019

Πολιτιστικός Αύγουστος 2019

  Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλλη...

16-07-2019

Επίσκεψη Δημάρχου Άρη Καραχάλιου στο Ναρ…

Επίσκεψη Δημάρχου Άρη Καραχάλιου στο Ναρθάκι

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, συνοδευόμενος από την Ειδική Συνε...

15-07-2019

Yπογραφή σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθ…

Yπογραφή σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υλοποίηση του έργου Αστικές Αναπλάσεις στην περιοχή του 1ου ΓΕΛ Φαρσάλων

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 , ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος μετέ...

15-07-2019

Επίσκεψη των Margriet Haagsma και Σοφίας…

Επίσκεψη των Margriet Haagsma και Σοφίας Καραπάνου στον Δήμαρχο Φαρσάλων

  Οι Διευθύντριες του αρχαιολογικού ερευνητικού προγράμματος του ...

15-07-2019

Υπογραφές συμβάσεων για την υλοποίηση τρ…

Υπογραφές συμβάσεων για την υλοποίηση τριών (3) νέων έργων

α) Υποδομές Φυσικού Αερίου Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, υπογράφηκε σύμ...

15-07-2019

Ένταξη του έργου Ενεργειακή Αναβάθμιση Δ…

Ένταξη του έργου Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Η Ειδική Γραμματέας ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα ενέκρινε την ...

15-07-2019

Αρχαίο αγαλμάτιο στον Πύργο Καραμίχου

Αρχαίο αγαλμάτιο στον Πύργο Καραμίχου

Μαρμάρινο αγαλματίδιο γυναικείας θεότητας, που πιθανά χρονολογείται στ...

15-07-2019

Έναρξη εργασιών στον Πύργο Καραμίχου

Έναρξη εργασιών στον Πύργο Καραμίχου

Ένας μακρύς δρόμος εντατικών, απαιτητικών και σύνθετων ενεργειών, που ...

15-07-2019

2ο Διακρατικό Συνέδριο Δράσεων κατά της …

2ο Διακρατικό Συνέδριο Δράσεων κατά της Κλιματικής Αλλαγής στην Σύρο (25-27.6.2019)

  Το τριήμερο 25-27 Ιουνίου 2019, διοργανώθηκε στη Σύρο (Γαλησ...

08-07-2019

Συμμετοχή του Δήμου Φαρσάλων στην 1η Συν…

Συμμετοχή του Δήμου Φαρσάλων στην 1η Συνάντηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Δικτύου EURoma, 27-28 Ιουνίου στην Αθήνα

Η 1η Συνάντηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη...

02-07-2019

Καλοκαιρινές γιορτές ΚΔΑΠ

Καλοκαιρινές γιορτές ΚΔΑΠ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι καλοκαιρινές γιορτές των τεσσάρων ΚΔΑΠ ...

20-06-2019

Πύργος Καραμίχου – Υπογραφή σύμβασης του…

Πύργος Καραμίχου – Υπογραφή σύμβασης του έργου "Στερέωση και αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου στα Φάρσαλα"

Έπειτα από διεργασίες και ενέργειες που άρχισαν το έτος 2012 και διήρκ...

20-06-2019

Υπογραφές συμβάσεων έργων στην πόλη των …

Υπογραφές συμβάσεων έργων στην πόλη των Φαρσάλων

• 1ο έργο: "Αστικές αναπλάσεις πόλεως Φαρσάλων ΙΙ (Ο.Τ. Γ 305 Ε και Ο....

20-06-2019

Χρηματικοί Έπαινοι Αριστείας Κυζερίδη 20…

Χρηματικοί Έπαινοι Αριστείας Κυζερίδη 2019

  Ο πρ. διπλωμάτης καθηγητής Δρ. Παναγιώτης Κυζερίδης και ο Δήμ...

19-06-2019

Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δημοτ…

Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων - ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών

Ο Δήμος Φαρσάλων υπέβαλε πρόταση και εγκρίθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗ...

19-06-2019

Οικισμός Ρομά Φαρσάλων: έκδοση ΚΥΑ για τ…

Οικισμός Ρομά Φαρσάλων: έκδοση ΚΥΑ για την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημιουργίας του οικισμού

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Φαρσάλων με την Ειδική Γραμματ...

18-06-2019

1η Χορωδιακή Συνάντηση Χορωδιών ΚΑΠΗ

1η Χορωδιακή Συνάντηση Χορωδιών ΚΑΠΗ

  Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 20:30, στον αύλειο χώρο του...

18-06-2019

Συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτι…

Συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στα Φάρσαλα

  Η φημισμένη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, το βράδυ της περασμέ...

18-06-2019

Ομαδικό Εργαστήριο Πληροφόρησης και Συμβ…

Ομαδικό Εργαστήριο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Ανέργων του Δήμου Φαρσάλων

  «Νέες τεχνολογίες κατά την αναζήτηση εργασίας: Η περίπτωση...

13-06-2019

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, σ…

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής

Ένατη θεματική ενότητα των σεμιναρίων επιμόρφωσης στην Ψυχολογία και σ...

13-06-2019

Ετήσιες καλοκαιρινές γιορτές των ΚΔΑΠ Δή…

Ετήσιες καλοκαιρινές γιορτές των ΚΔΑΠ Δήμου Φαρσάλων

  Τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ του Δήμου μας θα ...

13-06-2019

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στα Φάρσ…

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στα Φάρσαλα

    "Απόβαση" της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στα Φάρ...

11-06-2019

Διανομή Τροφίμων (ΤΕΒΑ)

Διανομή Τροφίμων (ΤΕΒΑ)

                   &...

11-06-2019

Πρωτάθλημα 5x5 από τον ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ

Πρωτάθλημα 5x5 από τον ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ

  Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλλ...

05-06-2019

Ορμάν Μαγούλα 2019-Εκδηλώσεις τιμής και …

Ορμάν Μαγούλα 2019-Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

  Ο Δήμος Φαρσάλων τέλεσε την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, για την ε...

05-06-2019

Μήνυμα Δημάρχου για τις Πανελλαδικές Εξε…

Μήνυμα Δημάρχου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019

  Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο πρώτος μεγάλος αγώνας των νέων γι...

04-06-2019

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, σ…

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής

  Ένατη θεματική ενότητα των σεμιναρίων επιμόρφωσης στην Ψυχολ...

31-05-2019

Ρύθμιση 100 δόσεων των οφειλών προς τη Δ…

Ρύθμιση 100 δόσεων των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΦ

     ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣΦΑΡΣΑΛΩΝΤη...

31-05-2019

Ανάπλαση του δυτικού τομέα της πόλης των…

Ανάπλαση του δυτικού τομέα της πόλης των Φαρσάλων - Υπογραφή σύμβασης

Την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, μεταξύ του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου...

Διαδραστικός χάρτης

banner

Επιλογή Γλώσσας

 

 

jul


Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, διαύγεια, dimos farsalon, farsala, diaugia
 
Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βιβλιοθήκη εντύπων, dimos farsalon, farsala, vivliothiki entupon Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, φωτογραφιες, dimos farsalon, farsala, photo gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βίντεο, dimos farsalon, farsala, video gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, αιτήματα πολιτών, dimos farsalon, farsala, aitimata politon

Επικοινωνία

Τηλ. 24913 50100

Fax  24910 23914

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στατιστικά

Επισκέπτες583654

myWikipedia

Δήμος Φαρσαλων wikipedia, Φάρσαλα wikipedia, dimos farsalon wikipedia, farsala wikipedia

facebook-logo copy twitter logo   

© 2012-2013 Δήμος Φαρσάλων. All rights reserved | Ανάπτυξη και Φιλοξενία Ιστοσελίδας ItBiz