LOADING
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.ach_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.akropoligk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.thetis1gk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.apidanos_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.tafos2_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.dejam_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeasgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.kalitheagk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.skotoussa_textgk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.demerliotissagk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.upapantigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.agioi_anarguroigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.konakigk-is-159.jpg
http://farsala.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/new_slideshow2.enipeas_potgk-is-159.jpg

A+ A A-
28 Δεκ

Συνέντευξη Δημάρχου στην εφημερίδα "Νέα Φάρσαλα" στις 28 Δεκεμβρίου 2013

sunenteuksh-nea-farsala-merosB1

sunenteuksh-nea-farsala-merosB2sunenteuksh-nea-farsala-merosB3

Κ. Δήμαρχε, αναμφισβήτητα το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί μία ανάσα όσον αφορά για τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά της περιοχής. Ορισμένοι όμως κρίνουν ότι καθυστέρησε πάρα πολύ η λειτουργία του, πως σχολιάζετε αυτή την άποψη. Πείτε μας ακόμη τι γίνεται με την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου και του κοινωνικού φροντιστηρίου. Σχεδιάζει η δημοτική αρχή και άλλες κοινωνικές δομές για τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες;

   Όσον αφορά στο εάν υπάρχουν νοικοκυριά στην επαρχία μας χωρίς ρεύμα, και αν ναι, τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή γι' αυτά, σας επισημαίνουμε ότι, όπως ήδη έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας, ο Δήμος Φαρσάλων από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 παραλαμβάνει τις αιτήσεις των δημοτών που αφορούν στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος.

   Καλούνται, λοιπόν, οι δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτρική σύνδεση, λόγω αδυναμίας καταβολής του αντιτίμου του λογαριασμού τους, να προσέρχονται στο Δημαρχιακό Κατάστημα Φαρσάλων προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτησή τους.

   Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα, αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας, όπως επίσης και τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ και να απευθύνονται στο γραφείο του Αντιδημάρχου Δημήτρη Μπαμπανίκα. Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να λάβουν πληροφορίες είναι το 2491350123.

   Όσον αφορά στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου:
Η οργάνωση και η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου υπήρξε ένα θέμα για το οποίο ο Δήμος φρόντισε ιδιαίτερα και με επιμέλεια για όλες τις πτυχές του. Πρώτα από όλα για το χώρο στέγασης και τον εξοπλισμό του, για την επιλογή των ανθρώπων που θα στήριζαν τη λειτουργία του, μα πάνω από όλα το να μην έχει η θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και όχι φιλανθρωπίας, ευκαιριακό και αποσπασματικό χαρακτήρα. Δεν έπρεπε να πορευθούμε υπό το κράτος συναισθηματικών παρορμήσεων και ακολουθώντας το κλίμα του συρμού, που είχε τότε δημιουργηθεί, να κάνουμε βιαστικές κινήσεις, σαν αυτές που οδήγησαν ανάλογες πρωτοβουλίες σε άλλες πόλεις να ναυαγήσουν σύντομα. Κινηθήκαμε μεθοδικά προσπαθώντας συνεχώς να εξασφαλίζουμε το βάθος της διάρκειας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και πώς να κρατούμε αμείωτο το ενδιαφέρον για προσφορά και αλληλεγγύη όλων εκείνων που στηρίζουν τη λειτουργία του. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν απόλυτα. Το παντοπωλείο λειτουργεί ήδη από το Νοέμβριο του 2012 και με εθελοντική προσφορά και συμμετοχή εξυπηρετεί εκατόν δέκα οικογένειες συμπολιτών μας.

   Όσον αφορά στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ.α.
Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά ο Δήμος φρόντισε και για τη οργάνωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, μια πρωτοβουλία που στήριξε ομάδα εκπαιδευτικών της πόλης μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις υπαρκτές ανάγκες μερίδας μαθητών. Η δράση, όμως, αυτή δεν επαναλήφθηκε κατά την τρέχουσα χρονιά, καθώς άρχισε να λειτουργεί στο Δημόσιο Σχολείο ο θεσμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που κάλυψε, από όσο γνωρίζω, τις μαθητικές ανάγκες.

   Κοινωνικό Φαρμακείο, δεν έγινε δυνατό να στηθεί ακόμη στο Δήμο μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείφθηκε ο στόχος της δημιουργίας του.

   Ο Δήμος Φαρσάλων έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση, αναζητώντας τρόπους στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας. Ενδιαφέρεται για την εύρεση πηγών χρηματοδότησης και την ανάπτυξη σταθερών πλαισίων λειτουργίας χρήσιμων κοινωνικών δομών και όλα αυτά μέσα από ασφαλείς, θεσμοθετημένους δρόμους.

 

Επίσης κ. Δήμαρχε, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε εάν η ΔΕΥΑΦ κάνει συχνούς ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να μας πείτε κάθε πότε γίνονται οι έλεγχοι και γιατί δεν ανακοινώνονται στο κοινό έστω και με δελτία τύπου.

   Από το 2011 που συστήθηκε η ΔΕΥΑ Φαρσάλων, πραγματοποιούνται διαχρονικά και σε συνεργασία με το Πρότυπο Εργαστηριακό Κέντρο Αναλύσεων Βόλου, Q & Q Analysis, συστηματικές δειγματοληψίες και εργαστηριακές αναλύσεις στα δίκτυα ύδρευσης όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Φαρσάλων.

   Το νερό ύδρευσης των δικτύων της ΔΕΥΑΦ προέρχεται από γεωτρήσεις που βρίσκονται στους αντίστοιχους οικισμούς. Από τα διαχρονικά αποτελέσματα παρακολούθησης της ποιότητας του υδρευτικού δικτύου της περιόδου 2011-2013, καταδεικνύεται ότι το νερό ύδρευσης είναι καλής ποιότητας και υπερκαλύπτει όλα τα όρια ποιότητας για ανθρώπινη κατανάλωση (ΚΥΑ Υ2/2600/2001). Οι αναλύσεις περιλαμβάνουν τις φυσικοχημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους και τα βαρέα μέταλλα-τοξικές ουσίες που προβλέπονται από την Εθνική Νομοθεσία (ΚΥΑ Υ2/2600/2001).

   Οι μικροβιολογικοί και οι χημικοί έλεγχοι έλεγχοι γίνονται δυο φορές το χρόνο (μία φορά την ξηρά περίοδο και μια φορά την υγρή περίοδο).

   Η συστηματική διενέργεια ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού αποτελεί ουσιαστική υποχρέωσή μας προκειμένου να διαθέτουμε ανά πάσα στιγμή πλήρη και αξιόπιστη εικόνα σε ένα ζήτημα άμεσα συνδεδεμένο με τη δημόσια υγεία, οι δε ανακοινώσεις και γνωστοποιήσεις των αποτελεσμάτων των αναλύσεων κατά τα προβλεπόμενα γίνονται μόνο στην περίπτωση κατά την οποία, για οποιοδήποτε λόγο και αιτία το νερό ύδρευσης κάποιας περιοχής ή οικισμού ήθελε ευρεθεί ως ακατάλληλο για κατανάλωση, οπότε εκδίδεται σχετική ανακοίνωση και γνωστοποιείται στους αντίστοιχους χρήστες και μόνον, όπως την 15η Ιανουαρίου 2011 στην πόλη των Φαρσάλων και κατά μήνα Δεκέμβριο ιδίου έτους στους οικισμούς της κοινότητας Ερέτρειας.

 

Κ. Δήμαρχε, ένα ακόμη μείζον ζήτημα που απασχολεί τους Φαρσαλινούς, είναι το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης. Είναι γνωστό ότι έχετε αναζητήσει ιδιωτικό χώρο για την δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης, μέχρι και σήμερα όμως δεν έχει βρεθεί καμία λύση. Το κέντρο συνεχίζει να πάσχει από κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής, οι πεζόδρομοι είναι κατειλημμένοι από Ι.Χ. και γενικότερα πολίτες οι οποίοι θέλουν να διεκπεραιώσουν μία σύντομη εργασία είτε συναλλαγή σε τράπεζα, είτε στον Δήμο βρίσκονται στην δεινή θέση να σταθμεύουν εκατοντάδες μέτρα μακριά. Οι τολμηροί δυστυχώς πολλές φορές διακινδυνεύουν να δεχτούν και την κλήση της τροχαίας. Επίσης πολλές φορές έχει ακουστεί η άποψη ότι πρέπει να αλλάξει η ροή της εισόδου της πόλης, δηλαδή να εισέρχονται στο κέντρο τα Ι.Χ. από Λαρίσης και να εγκαταλείπουν αυτό από την οδό Λαμίας. Υπάρχει σχέδιο για την αποσυμφόρηση του κέντρου και γενικώς ποια η άποψή σας επί του θέματος.

   Είναι φανερό για όλους όσους κυκλοφορούν εποχούμενοι στην πόλη των Φαρσάλων ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά σταθμευτικό πρόβλημα, που γεννά τα όποια κατά καιρούς προβλήματα κίνησης στο κέντρο, τα οποία μεγιστοποιούνται όταν συνδυάζονται με την κακή οδηγική συμπεριφορά μερίδας των συμπολιτών μας, που μοιάζει να αγνοούν τα όσα επιτάσσουν οι κανόνες και οι νόμοι του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

   Η Δημοτική Αρχή έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα δημοτικό χώρο στάθμευσης μέσω της εύρεσης ιδιωτικού χώρου, αλλά δυστυχώς η αναζήτηση στάθηκε ατελέσφορη. Παρά ταύτα δημιουργήθηκε ένας ευρύς χώρος στάθμευσης στις Πηγές του Απιδανού ποταμού, ενώ προχωρά και η δημιουργία ενός επιπλέον χώρου, δυναμικότητας 80 έως 100 αυτοκινήτων, στην οδό Λαρίσης πλησίον του κτηρίου της EXPERT.

   Πιστεύω ακράδαντα ότι επιβάλλεται να αλλάξει η οδηγική μας κουλτούρα και συμπεριφορά. Τα μεγέθη και οι δυναμικές των αστικών σχηματισμών διαφοροποιούνται κάθετα και οφείλουμε να ακολουθούμε τα νέα δεδομένα. Η λογική «καβάλα πάνε στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε», που για δεκαετίες ίσχυε στην καθημερινότητα της ελληνικής επαρχίας και βάσει της οποίας οι χρήστες των δημοσίων οδών συμπεριφέρονταν ως να βρίσκονταν στο χωράφι τους εκ των πραγμάτων πρέπει να εγκαταλειφθεί και όλοι να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι τα όρια των δικαιωμάτων μας, να πάψουμε να καταστρατηγούμε τα δικαιώματα των άλλων, να τους σεβαστούμε ώστε να γίνει η ζωή μας πιο λειτουργική και αρμονική.

 

Κατά καιρούς υπήρξαν διαμαρτυρίες από επιχειρηματίες για τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης, που είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο τζίρος τους δραματικά. Όπως μας είπαν παρά τις εκκλήσεις τους, η δημοτική αρχή φαινόταν ανένδοτη στο να αφαιρέσει αυτά τα ελάχιστα κολωνάκια. Θέλετε να κάνετε κάποια τοποθέτηση επ' αυτού;

   Τα κολωνάκια τοποθετήθηκαν στις εισόδους των πεζοδρόμων οριοθετώντας τους. Είναι μια πάγια τακτική σε όλες τις πόλεις με πεζοδρόμους, πολύ περισσότερο δε όταν υπάρχουν κάτοικοι ή επισκέπτες που σταθερά τους καταπατούν και ανενδοίαστα διέρχονται εξ αυτών ή σταθμεύουν σε αυτούς, προκαλώντας προβλήματα.

   Επιπλέον, σας επισημαίνω με έμφαση ότι ουδείς υπέβαλε επίσημο αίτημα στο Δήμο για αφαίρεση των κολωνακίων και πώς θα μπορούσε, άραγε, να προβεί σε κάτι τόσο εξόφθαλμα παράτυπο;

 

Κ. Δήμαρχε, την τελευταία διετία είδαμε και την δημιουργία έργων υποδομής, όπως αυτά που αναβάθμισαν την βόρεια πλευρά της πόλης, διαπιστώθηκαν ωστόσο ελλείψεις από πολλούς συμπολίτες μας. Παραδείγματος χάρη, τα πεζοδρόμια κρίθηκαν ότι είναι αρκετά περιορισμένα σε πλάτος και με εμπόδια από στύλους της ΔΕΗ και δέντρα. Το ερώτημά μας εδώ είναι αν αυτά τα έργα αναβαθμίζουν επί της ουσίας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και αν πιστεύετε ότι τηρούν τις προδιαγραφές. Βλέπετε το ράβε-ξήλωνε στα Φάρσαλα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

   Είμαι αληθινά ευτυχής διότι, κατά γενική ομολογία, την τελευταία διετία η πόλη βρίσκεται σε έναν οργασμό έργων και δη έργων υποδομής, που άρδην διαφοροποιούν την εικόνα της και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στην επισήμανση αυτή προβαίνουν συχνά άνθρωποι που γνωρίζουν την πόλη από το παρελθόν και επανέρχονται τώρα, συναντώντας έναν τόπο σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης, γεγονός που, για να αντιληφθεί κανείς το πραγματικό του μέγεθος, πρέπει να συνεκτιμήσει και με το δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνει χώρα.

   Έργα που για δεκαετίες, όχι μόνον δεν έγιναν, αλλά ούτε καν είχαν σχεδιασθεί ή δρομολογηθεί, καταφέραμε να τα κάνουμε πραγματικότητα σε τόσο σύντομο χρόνο. Ας αναλογισθείτε τι έχει γίνει. Ενδεικτικά σας αναφέρω έργα όπως: Αναβάθμιση – ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και οδών στο βορειοδυτικό τόξο της πόλης των Φαρσάλων, Αναβάθμιση –ανάπλαση χώρων στο βόρειο τόξο της πόλης των Φαρσάλων, Ολοκλήρωση ανάπλασης πηγών Απιδανού, Διευθέτηση και καθαρισμός κοίτης Απιδανού σε μήκος 1900 μέτρων, Ανάδειξη αρχαίας Ακρόπολης Φαρσάλου, Αστικές Αναπλάσεις Πόλεως Φαρσάλων στις οδούς Αχιλλέως, Λαρίσης και Λαμίας, Αστικές Αναπλάσεις Πόλεως Φαρσάλων II στην Περιφερειακή οδό και στις οδούς Βόλου, Λαρίσης, Λαμίας και Θέτιδος, Καθαρισμός κοίτης και μόρφωση πρανών ρέματος Αικλή, Αστικές Αναπλάσεις περιοχής Αγίου Νικολάου του Δήμου Φαρσάλων, Ασφαλτοστρώσεις οδών πόλεως 2012, Ασφαλτοστρώσεις ενιαίου Δήμου 2013-2014, Συντήρηση παιδικών χαρών ενιαίου Δήμου και κατασκευή δώδεκα νέων στην πόλη, Ενεργειακή αναβάθμιση έξι σχολικών μονάδων, Ενεργειακή αναβάθμιση δύο παιδικών σταθμών και του Κλειστού Γυμναστηρίου, Πράσινη Κοινότητα στους πέντε οικισμούς της Τ.Κ. Ευυδρίου, Πράσινα δώματα στο 2ο Γυμνάσιο –Λύκειο, Ένταξη του έργου αποπληρωμής της αποχέτευσης της πόλης, Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης και μεταφορά νερού από την περιοχή Αγίου Γεωργίου στα Φάρσαλα και, όπως σίγουρα γνωρίζετε, πολλά περισσότερα έργα πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.

   Διστάζω να πιστέψω πως υπάρχουν άνθρωποι με καθαρό μυαλό, κρίση και καλόπιστη διάθεση κριτικής που να μην παραδέχονται ότι τα έργα, που εκπονήθηκαν και εκπονούνται, επί της ουσίας αλλάζουν την καθημερινή ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας με θετικό πρόσημο. Με αυτό δεν εννοώ φυσικά ότι έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις που όφειλαν να γίνουν στην πόλη, ώστε να αποκτήσει μια σύγχρονη φυσιογνωμία, φιλική προς τους κατοίκους της. Κάτι τέτοιο εξάλλου είναι προϊόν μιας διαρκούς προσπάθειας και σχεδιασμού. Πώς μπορεί όμως να αμφισβητηθεί ότι έχουν τεθεί οι ορατές και υπαρκτές βάσεις και ότι, ήδη, υπάρχουν σαφή και απτά αποτελέσματα; Ας μην επιδιδόμαστε σε μια διαρκή, ατελέσφορη γκρίνια, ας επιλέξουμε τη γόνιμη και μετά λόγου γνώσεως και επιχειρημάτων καλόπιστη κριτική. Ως Δήμαρχος και από τη θέση ευθύνης που κατέχω, είμαι έτοιμος και να τη δεχθώ και να την αξιοποιήσω. Από την άλλη μεριά, θεωρώ ότι θα ήταν προσβλητικό για την προσπάθεια που καταβάλλω καθημερινά για το Δήμο και τους Δημότες να δέχομαι από μικρή μερίδα συμπολιτών ανεδαφικές απόψεις απαξίωσης του έργου της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες και κακόπιστες είναι και δεν οδηγούν στη βελτίωση της πόλης και των συνθηκών ζωής σε αυτή.

 

Θα θέλαμε να αναφερθούμε επίσης στις προσλήψεις που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της θητείας σας. Ως γνωστό τα έγγραφα των υποψηφίων εξετάζονται μέσω ΑΣΕΠ. Όμως κατά το παρελθόν, όχι επί της δικής σας θητείας, οι ενστάσεις δικαιώθηκαν στο 100%. Το ερώτημά μας είναι εάν κατά την διάρκεια της θητείας σας έχουν επίσης δικαιωθεί ενστάσεις για τις προσλήψεις που έχουν γίνει στο Δήμο Φαρσάλων.

   Κατά την τριετή θητεία μου έχουν γίνει προσλήψεις προσωπικού δίμηνης, πεντάμηνης και οκτάμηνης διάρκειας. Άπασες οι αιτήσεις των εκάστοτε υποψηφίων εξετάζονται αρχικά, ενδελεχώς, από αρμόδια επιτροπή του Δήμου, που συντάσσει και τους προσωρινούς καταλόγους επιτυχίας και εν συνεχεία το σύνολο των φακέλων και των δικαιολογητικών αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, ο οποίος ελέγχει την εγκυρότητά τους και συντάσσει τους οριστικούς καταλόγους επιτυχίας. Θεωρώ αποτέλεσμα προσεκτικής και υπεύθυνης εργασίας από τα στελέχη του Δήμου το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν έχουν υπάρξει ενστάσεις επί των αποτελεσμάτων, που να έχουν δικαιωθεί.

 

Θα θέλαμε να σας θέσουμε κάποιες ερωτήσεις που αφορούν τις προσεχείς εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πρώτον, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε εάν θα είστε και πάλι υποψήφιος. Δεύτερον, εάν θα ζητήσετε ή αν θα αποδεχτείτε ενδεχόμενη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, όπως στην πρώτη σας εκλογική αναμέτρηση. Τρίτον, εάν πιστεύετε ότι τα κόμματα πρέπει να αναμιχθούν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέλος ποια είναι η γνώμη σας για τις αλλαγές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις προσεχείς εκλογές.

   Έχω λάβει την απόφαση να είμαι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές. Ήταν μια εύκολη και φυσική απόφαση για μένα. Διεκδίκησα με επιτυχία στις προηγούμενες εκλογές το δημαρχιακό αξίωμα επειδή ήθελα πραγματικά να αλλάξει δραστικά το τοπίο του Δήμου. Πίστευα ότι ο τόπος είχε δραματικά χάσει χρόνο στις εξελίξεις και πορευόταν σε λάθος δρόμο, δίχως πρόγραμμα και σχεδιασμό. Και τώρα, καθώς έμπρακτα έχω αποδείξει ότι όποιος εργάζεται αφοσιωμένα και με σύνεση έχει, ακόμη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απτά αποτελέσματα, θα διεκδικήσω εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα για να έχω την ευκαιρία και τη χαρά να δω να ολοκληρώνονται όλα όσα έχω ξεκινήσει, αλλά και για να σχεδιάσω και να δρομολογήσω και νέα, τα οποία πιστεύω σθεναρά ότι θα αλλάξουν την καθημερινότητα των κατοίκων και την ουσιαστική ποιότητα της ζωής τους.

   Έπειτα από αυτή την τριετή θητεία μου στο δημαρχιακό θώκο, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν χώρα τόσο δραματικές αλλαγές στην Ελλάδα, αντιλαμβάνομαι πλέον τα θέματα της τοπικής πολιτικής σκηνής κατά τι διαφορετικότερα. Η ιδεολογική μου προσέγγιση στα πολιτικά θέματα ασφαλώς και δεν αλλάζει. Θεωρώ όμως ότι οι καιροί απαιτούν μια διαφορετική αντίληψη διαχείρισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου οι κομματικές δεσμεύσεις και περιχαρακώσεις, όχι μόνον είναι εκ των πραγμάτων παρωχημένες, αλλά και αληθινά καθόλου χρήσιμες. Γνωρίζω καλά εκ των έσω ότι ένας εκλεγμένος Δήμαρχος οφείλει να στέκεται επάνω από τον όποιο κομματικό σχηματισμό της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής, για να μπορεί να ελίσσεται και να διαμορφώνει τις δικές του πολιτικές επιλογές, με αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του τόπου του.

   Με βάση τα προαναφερθέντα είναι σαφές ότι δεν θα επιδιώξω την εξασφάλιση χρίσματος κανενός κόμματος και ασφαλώς πιστεύω ότι η ανάμειξη των κομμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στοιχείο του ανώριμου πολιτικού παρελθόντος της πατρίδας μας. Έχει πλέον ανατείλει η εποχή των άξιων οραματιστών, που συνάμα ξέρουν να κάνουν τα υψηλά οράματα πράξη. Μια θέση ανάμεσα σε αυτούς με τιμή διεκδικώ.

   Τέλος, οι αλλαγές, που φημολογούνταν ότι θα γίνουν στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε με όλο το σεβασμό για την προσωπική σας ζωή. Διανύσατε μία θητεία ως δήμαρχος όλης της επαρχίας και σαφώς οι ευθύνες είναι τεράστιες και ο προσωπικός χρόνος περιορισμένος. Με λίγα λόγια πείτε μας κατά πόσο αλλάζει η προσωπική ζωή ενός δημάρχου.

   Για τους ανθρώπους, που εκ της θέσεώς τους και με τις αποφάσεις τους επηρεάζουν τις ζωές των άλλων, το τίμημα είναι βαρύ, κυρίως σε ηθικό επίπεδο. Αυτή είναι η βασική, ουσιαστική και με βαρύνουσα σημασία αλλαγή στη ζωή μου, που σκιάζει όλες τις υπόλοιπες.

   Σαφώς οι ρυθμοί εργασίας καθίστανται ενίοτε εξοντωτικοί, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο προσωπικός μου χρόνος είναι εκμηδενισμένος και η ψυχαγωγία μου συνδέεται πλέον, σχεδόν αποκλειστικά, με δραστηριότητες των δημοτών μου. Το αντίβαρο σε αυτή την πραγματικότητα προκύπτει από την τεράστια ικανοποίηση που μου γεννά η δημιουργία. Το να παρακολουθώ μέρα τη μέρα τον τόπο μου να αλλάζει και να προοδεύει και να γνωρίζω ότι οι αποφάσεις και οι πράξεις μου διαδραματίζουν τον κορυφαίο ρόλο σε αυτή τη θετική αλλαγή και την ανοδική πορεία, κάνει τις θυσίες της προσωπικής μου ζωής να μοιάζουν λιγότερο σημαντικές. Η προσωπική ζωή ενός συνειδητοποιημένου Δημάρχου ταυτίζεται εκ των πραγμάτων με τη ζωή του τόπου του.

   Εάν κάποιος δεν είναι αποφασισμένος να αφιερωθεί συνειδητοποιημένα και αποκλειστικά, κατά τη διάρκεια της θητείας του, στον τόπο και στην επίλυση των προβλημάτων του, καλύτερα και για αυτόν και για τον τόπο να μην μπει σε αυτή την επώδυνη διαδικασία.

 

Τέλος, ποιό είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε σε όλους τους Φαρσαλινούς, για τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε, αλλά και για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων;

   Ο τόπος βιώνει μια βαθιά κρίση, που ήρθε για να αλλάξει συθέμελα το σαθρό, όπως αποδείχθηκε, οικοδόμημα της Ελλάδας της μεταπολίτευσης. Το κυριώτερο χτύπημα δέχθηκε, δυστυχώς, το σύστημα κοινωνικών δομών και οδήγησε μερίδα του πληθυσμού ακόμη και στην εξαθλίωση.

   Σε όσους Δημότες μου δοκιμάζονται από την κρίση θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος άμεσα, μέσω των κοινωνικών δομών που έχει δημιουργήσει, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να απαλύνει τα προβλήματά τους, αλλά και μακροπρόθεσμα, μέσω των έργων που υλοποιεί, προσπαθεί και θα προσπαθεί να δημιουργεί συνεχώς θέσεις εργασίας για το ντόπιο εργατικό δυναμικό, ώστε αφενός να εξαλειφθούν, όσο το δυνατόν, τα φαινόμενα πλήρους ανέχειας, αφετέρου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων.

   Εύχομαι σε όλους τους Φαρσαλινούς να μην χάσουν την ελπίδα σε ένα φωτεινότερο αύριο, να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να ονειρεύονται. Εύχομαι το μήνυμα που φέρει η Θεία Γέννηση να γίνει οδηγός στα βήματά τους. Είμαι πεπεισμένος ότι η πειθαρχημένη στόχευση και δουλειά είναι η απάντηση στις προσδοκίες όλων μας και θα φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.

 

Κ. Δήμαρχε σας ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο που διαθέσατε και ελπίζουμε ότι η παρούσα εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, που αποτελείται και από ερωτήματα συμπολιτών δίνει απαντήσεις για το που βρισκόμαστε σήμερα και το τι μέλλει γεννέσθαι για το αύριο.

   Τελειώνοντας,

   Σας ευχαριστώ που μου προσφέρατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω τις θέσεις και τις απόψεις μου, αλλά και το έργο που υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή, στους αναγνώστες σας. Θεωρώ σημαντικό και εποικοδομητικό εργαλείο δημοκρατίας και συνετής άσκησης εξουσίας τη διαδραστική επικοινωνία δημότη – δημοτικής αρχής. Υπ' αυτήν την έννοια η προβολή του δημοτικού έργου, που σημαίνει ταυτόχρονα και υποβολή του στη δημόσια κρίση, φαντάζει αναγκαία και όσο πιο συχνά γίνεται τόσο πιο θεαματικά και επί της ουσίας αποτελέσματα έχει.

   Ας έχουμε την ευκαιρία και τη δύναμη να πορευθούμε στο δρόμο ενός ευτυχισμένου και δημιουργικού χρόνου.

 

 

Επικαιρότητα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

17-05-2019

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουρέτα στον Δήμαρχ…

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουρέτα στον Δήμαρχο Φαρσάλων

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος δέχθηκε στο Δημαρχείο Φαρσάλων, τη...

16-05-2019

Αδελφοποίηση της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσ…

Αδελφοποίηση της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων με τη Δημοτική Χορωδία Λιβαδιών Κύπρου και 2η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών Φαρσάλων

Από την Πέμπτη 9 Μαΐου έως την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, ο Δήμος Φαρσάλ...

16-05-2019

Φάρμακα στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας …

Φάρμακα στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας από τον Δήμο Φαρσάλων

Φάρμακα για τις ανάγκες του Γηροκομείου Λάρισας παρέδωσε η πρόεδρος το...

15-05-2019

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, σ…

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής

  Όγδοη θεματική ενότητα των σεμιναρίων επιμόρφωσης στην Ψυχολ...

15-05-2019

Αλλαγή ημερομηνίας της συναυλίας της Μου…

Σας ενημερώνουμε ότι η συναυλία της Μουσικής Σχολής του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α Δ....

10-05-2019

Συναυλία της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ …

Συναυλία της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων

  Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώ...

09-05-2019

Αρχαιολογική έρευνα στην Αρχαία Ερέτρια …

Αρχαιολογική έρευνα στην Αρχαία Ερέτρια Δήμου Φαρσάλων

   Ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτ...

09-05-2019

Η Δημοτική Χορωδία Δήμου Λιβαδιών Κύπρου…

Η Δημοτική Χορωδία Δήμου Λιβαδιών Κύπρου στα Φάρσαλα και 2η Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών Φαρσάλων

  Από την Πέμπτη 9 Μαΐου έως την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, ο Δήμο...

09-05-2019

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ευθύνης» …

Ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ευθύνης» Θωμάς Παπαλιάγκας στο Δημαρχείο Φαρσάλων

  Ο Γραμματέας και επικεφαλής του κόμματος «Δημοκρατική Ευθύνη» Θ...

07-05-2019

Συνέντευξη Τύπου Άρη Καραχάλιου – Παναγι…

Συνέντευξη Τύπου Άρη Καραχάλιου – Παναγιώτη Κυζερίδη

Σε θερμό κλίμα, το Σάββατο, 4 Μαΐου 2019, στις 12 μ., δόθηκε στο Δημαρ...

07-05-2019

“Ενεργειακές Κοινότητες ” στον Δήμο Φαρσ…

“Ενεργειακές Κοινότητες ” στον Δήμο Φαρσάλων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BEACON

Ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξο...

03-05-2019

Πρωτομαγιά στα Χαϊντάρια

Πρωτομαγιά στα Χαϊντάρια

  Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Φαρσαλινών γιορτάστηκε και φέτος, γ...

03-05-2019

Βανδαλισμοί στο ΚΔΑΠ Ρευματιάς

Βανδαλισμοί στο ΚΔΑΠ Ρευματιάς

Θλιβερό το περιστατικό που σημειώθηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς στον χώρ...

02-05-2019

Συνέντευξη Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλ…

Συνέντευξη Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου στην εφημερίδα Νέα Φάρσαλα

Συνέντευξη του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου στην εφημερίδα Νέα Φάρ...

25-04-2019

Πρωτομαγιά 2019 στα Χαϊντάρια

Πρωτομαγιά 2019 στα Χαϊντάρια

  Ο Δήμος Φαρσάλων, με ανοιξιάτικη διάθεση, θα γιορτάσει και φέ...

25-04-2019

Σύστημα Απονιτροποίησης στην Ύδρευση Φαρ…

Σύστημα Απονιτροποίησης στην Ύδρευση Φαρσάλων

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβ...

25-04-2019

Διοργάνωση 2ου σεμιναρίου στον Δήμο Φαρσ…

Διοργάνωση 2ου σεμιναρίου στον Δήμο Φαρσάλων στα πλαίσια του Προγράμματος BEACON, στις 03/05/2019

Ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Ε...

25-04-2019

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου “Ενε…

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων”

Η Ειδική Γραμματέας ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα ενέκρινε την ...

25-04-2019

1η Μαθητική Συναυλία της Μουσικής Σχολής…

1η Μαθητική Συναυλία της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ...

23-04-2019

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, ο Δήμος Φαρσάλων συμμετέχει στην Ευρωπ...

19-04-2019

Δημόσια διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσ…

Δημόσια διαβούλευση με τον τοπικό πληθυσμό Ρομά

  Στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης στον νέο οικισμό Ρ...

18-04-2019

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας - το Δημοτικό …

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας - το Δημοτικό Σχολείο Ευυδρίου στη Έκθεση της Καλλιθέας

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ευυδρίου, συνοδευόμενοι από τους εκπ...

18-04-2019

Δημόσια Διαβούλευση - Προς υπογραφή η απ…

Δημόσια Διαβούλευση - Προς υπογραφή η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 31 νοικοκυριών Ρομά που διαβιούν στο δήμο Φαρσάλων

    Ο Δήμος Φαρσάλων σας προσκαλεί να λάβετε μέρος, την ...

18-04-2019

Σύμβαση εγκατάστασης συστήματος απονιτρο…

Σύμβαση εγκατάστασης συστήματος απονιτροποίησης στην ύδρευση Φαρσάλων

  Την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του ...

18-04-2019

Με μεγάλη συμμετοχή το MILKO τουρνουά 3Χ…

Με μεγάλη συμμετοχή το MILKO τουρνουά 3Χ3 στα Φάρσαλα στις 13-14/4/2019

  Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλε...

17-04-2019

Δημόσια Διαβούλευση - Προς υπογραφή η απ…

Δημόσια Διαβούλευση - Προς υπογραφή η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 31 νοικοκυριών Ρομά που διαβιούν στο δήμο Φαρσάλων

  Υπογράφεται εντός των επόμενων ημερών από την αναπληρώτρια υπου...

16-04-2019

Ημέρα Ιατρικών Εξετάσεων - Κέντρο πρόληψ…

Ημέρα Ιατρικών Εξετάσεων - Κέντρο πρόληψης υγείας

Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) ...

12-04-2019

Αθλητικό Κέντρο Φαρσάλων - Πρόγραμμα Φιλ…

Αθλητικό Κέντρο Φαρσάλων - Πρόγραμμα Φιλόδημος

Ο Δήμος Φαρσάλων υποβάλλει πρόταση στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπο...

12-04-2019

Μουσική Σχολή ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων

Μουσική Σχολή ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Π...

11-04-2019

1η Χορωδιακή Μαθητική Συνάντηση των Δημο…

1η Χορωδιακή Μαθητική Συνάντηση των Δημοτικών Σχολείων Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου συνδιοργανώνουν την...

11-04-2019

Βραβεύσεις Καρναβαλιστών

Βραβεύσεις Καρναβαλιστών

Σήμερα, Πέμπτη 11/4/2019, ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος απένει...

10-04-2019

Συμμετοχή σε εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή …

Συμμετοχή σε εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

  Την Παρασκευή 5 Απριλίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέρ...

09-04-2019

Κέντρο Ημέρας ΑΜΕΑ - Μαθήματα

Κέντρο Ημέρας ΑΜΕΑ - Μαθήματα

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τα μαθήματα στο Κέντρο Ημέρας ΑΜΕΑ του...

09-04-2019

Βραχιόλια Κινδύνου - Ο Δήμος Φαρσάλων πα…

Βραχιόλια Κινδύνου - Ο Δήμος Φαρσάλων παρέδωσε τα πρώτα είκοσι οχτώ (28) Βραχιόλια Κινδύνου

  Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στο ισόγειο του Δημαρχείου Φαρσάλων, ...

09-04-2019

"Let’s do it" 2019. Ας ξεκινή…

"Let’s do it" 2019.  Ας ξεκινήσει από εμάς η αλλαγή που θέλουμε

  Με μεγάλη συμμετοχή, μικροί και μεγάλοι στα Φάρσαλα, ένωσαν τις...

Διαδραστικός χάρτης

banner

Επιλογή Γλώσσας

 

 

jul


Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, διαύγεια, dimos farsalon, farsala, diaugia
 
Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βιβλιοθήκη εντύπων, dimos farsalon, farsala, vivliothiki entupon Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, φωτογραφιες, dimos farsalon, farsala, photo gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, βίντεο, dimos farsalon, farsala, video gallery Δήμος Φαρσάλων, Φάρσαλα, αιτήματα πολιτών, dimos farsalon, farsala, aitimata politon

Επικοινωνία

Τηλ. 24913 50100

Fax  24910 23914

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στατιστικά

Επισκέπτες559859

myWikipedia

Δήμος Φαρσαλων wikipedia, Φάρσαλα wikipedia, dimos farsalon wikipedia, farsala wikipedia

facebook-logo copy twitter logo   

© 2012-2013 Δήμος Φαρσάλων. All rights reserved | Ανάπτυξη και Φιλοξενία Ιστοσελίδας ItBiz